< Böngészés > Főoldal / Sport / Blog article: Minden idők magyar kézilabdás csúcsa lehet

| Mobile | RSS

Minden idők magyar kézilabdás csúcsa lehet

2015. február 23. | hozzászólás | Sport

Minden idők magyar kézilabdás csúcsa lehet

Mivel a Veszprém az első, a Szeged pedig a második kalapból várja a férfi kézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének keddi sorsolását, ha mindkét gárda továbbjut, a negyeddöntőben egymással is találkozhatnak. Klubszinten ez lenne minden idők magyar csúcsrangadója.

Három-három francia és német, valamint két-két magyar, spanyol, dán és lengyel csapat mellett egy-egy horvát és macedón hírmondó várja a férfi kézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőinek sorsolását. Büszkék lehetünk tehát a duplázásra, de ennél a felosztásnál többet mond a kiemelés rendje, amely a csoportban elfoglalt helyezések alapján alakult ki. Azt már az utolsó forduló előtt is tudtuk, hogy az MKB-MVM Veszprém az első, a MOL-Pick Szeged pedig a második helyen zár a saját hatosában, de számos izgalmas kérdés még eldöntésre várt.

Az A csoportban a Kiel magabiztosan utasította maga mögé vetélytársait, a Final Fourba vágyó Pais SG-t is. A B csoportban a dán Kolding szenvedve gyűrte le 34-33-ra a már kiesett Alingsast, ezzel a Barcelona mögé feljött másodiknak. A harmadik-negyedik helyről döntő rangadón a Wisla Plock 31-29-re legyőzte a Flensburgot, így a címvédő csupán negyedikként végzett. Igaz, a német gárdát többször próbára tette a sors a szezonban, sérülései miatt vasárnap este is csupán 13 játékost tudott benevezni. A C csoportban a garantált első veszprémiek akár szusszanhattak is volna egyet, ehelyett történelmi különbségű, 34-20-as diadalt arattak a mindenképpen negyedik Montpellier otthonában. A második helyért a Vardar Szkopje szombaton meglepően simán, 35-28-ra verte Németországban a Rhein-Neckar Löwent. A D csoportban a tabella elejét vésték kőbe – 1. Kiel, 2. Szeged -, a harmadik helyet elcsípte a Dunkerque, a negyediket pedig a Tisza partján vasárnap 23-23-as döntetlent kicsikart Aalborg.

Ezzel kialakult a keddi sorsolás kiemelésének a rendje is. Az oda-visszavágós rendszerű nyolcaddöntőkben az elsők a negyedikekkel, a másodikok a harmadikokkal találkoznak majd, saját csoportjából senki sem kaphat ellenfelet, így a veszprémiek a spanyol La Rioját, a címvédő Flensburgot vagy az Aalborgot, a szegediek pedig a HC Zagrebet, a Plockot vagy a Rhein-Neckar Löwent foghatják ki. A kalapok ugyanis a következők:

1. kalap: Kiel, Barcelona, Veszprém, Kielce
2. kalap: Paris SG, Kolding, Vardar Szkopje, Szeged
3. kalap: HC Zagreb, Plock, Rhein-Neckar Löwen, Dukerque
4. kalap: La Rioja, Flensburg, Montpellier, Aalborg

Aligha vitás, hogy az MKB-MVM számára a spanyolok lennének az ideális vetélytársak, de a gárda célja a négyes döntő, tehát ebben a fázisban még mindenkit el kell intéznie. A MOL-Pick a zágrábiakkal járna legjobban, a másik két út rögösebbnek ígérkezik. A nyolcaddöntőben még mindkét magyar csapat a visszavágót játszhatja otthon, a negyeddöntőben azonban ez a kedvezmény már csak a Veszprémet illeti – könnyen lehet, hogy éppen a Szeged ellen. Ha valóban össze is jönne ez a párosítás, klubszinten ez lenne minden idők magyar csúcsrangadója.
forrás:mno.hu

Leave a Reply 244 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: