< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Ukrán hadsereg: Új fegyvert vetettek be az oroszok Kelet-Ukrajnában

| Mobile | RSS

Ukrán hadsereg: Új fegyvert vetettek be az oroszok Kelet-Ukrajnában

2015. február 23. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Ukrán hadsereg: Új fegyvert vetettek be az oroszok Kelet-Ukrajnában

Az ukrán hadsereg szerint az ország az újfajta orosz fegyverek gyakorlóterepévé vált. Egy délkelet-ukrajnai település ellen nagy pusztító erejű, legmodernebb tüzérségi lövedéket vetettek be. A kijevi hírportálok szerint Viktor Sidluh ukrán katonai vezető vasárnap sajtótájékoztatón mutatott be egy videofelvételt és több fényképet, amelyek erről tanúskodnak.

Sidluh szerint olyan különleges, feltehetően tüzérségi fegyverből kilőtt lövedékeket vetettek be az Azovi-tenger partján fekvő Sirokine falunál, a stratégiai fontosságú Mariupol város közvetlen közelében, amelyek 40 méteres magasságban robbantak fel, és apró, 1-15 milliméter nagyságú repeszekkel szórták meg a környéket.

Sidluh szerint kegyetlen fegyverről van szó, mert a repeszek sok sebet ejtenek az embereken, és csak bonyolult, hosszú műtéttel lehet kiszedni őket a testből. Bemutatott egy videofelvételt, amelyen a levegőben látszik két robbanás, majd fényképeket is, amelyeken szitává lőtt kocsik vannak.

Az UNIAN hírügynökség szerint a katonai parancsnok hangsúlyozta, hogy ilyesfajta fegyverek nincsenek rendszeresítve az ukrán hadseregben, kizárólag jól kiképzett szakértők segítségével vethették be azokat. Hozzátette, hogy ukrán katonai szakértők vizsgálják ezeket a fegyvereket, mert különböznek az eddig használt minden más fegyverfajtától.

Viktor Sidluh úgy fogalmazott, hogy Ukrajna az újfajta orosz fegyverek gyakorlóterepévé vált. Hasonlóan nyilatkozott Dmitro Kuleben, az ukrán külügyminisztérium egyik illetékese. Egy tévéinterjúban azt mondta, hogy Oroszország a “legeslegkorszerűbb” fegyvereit veti be Ukrajnában, és Kijevnek pont azért kell modern fegyvereket beszereznie a Nyugattól, hogy meghiúsítsa a Kreml terveit.
forrás:hvg.hu

Leave a Reply 112 megnézve, 1 alkalommal mai nap |