< Böngészés > Főoldal / Nav / Blog article: Vádemelési javaslat a parfümkereskedők ügyében

| Mobile | RSS

Vádemelési javaslat a parfümkereskedők ügyében

2015. február 23. | hozzászólás | Nav

2015. február 23.

Vádemelési javaslat a parfümkereskedők ügyében

A NAV pénzügyi nyomozói vádemelést javasolnak az illegális parfüm-nagykereskedő bűnszervezet ügyében. A nyomozás során több mint egy milliárd forint értékű parfümkészletet és egy jól használható számítógépes nyilvántartást is lefoglaltak.

A gyanú szerint egy budapesti férfi szlovák gazdasági társaságok nevében rendelt parfümöt az Amerikai Egyesült Államokból, és szlovákiai értékesítés tervét színlelve Ausztriában kezdeményezte az árukészlet szabad forgalomba helyezését. Ezt követően úgy papírozták le, mintha az árukészletet egy nem létező szlovén személy nevén lévő magyar cégeknek, majd egy román gazdálkodónak eladták volna. Mindeközben a parfüm egyenesen a férfi által bérelt budapesti raktárba került.
A parfüm-nagykereskedés készletét kiegészítették Európából beszerzett áruval is, majd egy jól bejáratott vevői kör részére értékesítették.

A férfi az eladott parfümökből származó bevételéről adóbevallást egyáltalán nem nyújtott be, azonban forgalma a raktárban lévő számítógépből és a nyomozás adataiból pontosan nyomon követhető volt. Így derült fény arra, hogy összesen 2,7 milliárd forint általános forgalmi adót titkolt el.

A NAV pénzügyi nyomozói és szlovák kollégáik több helyszínen tartottak házkutatást és lefoglalták a bűncselekmény bizonyítékait. Emellett lefoglalták a bűnszervezet raktárának teljes készletét, százezer doboz, több mint nyolcszáz különböző márkájú parfümöt. A keletkezett kár megtérülése érdekében nagy értékű ingatlant, jelentős mennyiségű készpénzt, drága karórát és elektronikai berendezéseket is zároltak.

A még előzetes letartóztatásban lévő, bűnszervezetet irányító férfit és a szállításban, értékesítésben, számlázásban közreműködő hat társát költségvetési csalás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

A NAV dél-alföldi pénzügyi nyomozói a keletkezett nyomozati iratokat vádemelési javaslattal küldik meg a Bács-Kiskun Megyei Főügyészségnek.

A NAV felderítéséről videofelvétel készült (2013. április 9.), amely médiaszerverünkről letölthető: http://media.nav.gov.hu/media. Jelszókérés: sajto@nav.gov.hu. Kérjük, a felvételen esetlegesen előforduló autórendszámokat, márkajelzéseket és a filmen szereplő személyek arcát szíveskedjenek kitakarni!
Barnáné Horváth Melinda sajtóreferens

Leave a Reply 939 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: