< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Vannak nők, akik 3 napig sem tisztálkodnak Döbbenet: 5-ből 4 nő nem fürdik vagy zuhanyozik minden nap

| Mobile | RSS

Vannak nők, akik 3 napig sem tisztálkodnak Döbbenet: 5-ből 4 nő nem fürdik vagy zuhanyozik minden nap

2015. február 24. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Vannak nők, akik 3 napig sem tisztálkodnak
Döbbenet: 5-ből 4 nő nem fürdik vagy zuhanyozik minden nap

Sokkoló tanulmány látott napvilágot, bár egyelőre csak a brit nőket kérdezték ki, de ki tudja, más országokban hány nő van, aki nem fürdik minden nap, vagy épp lefekvés előtt nem mossa le a sminkjét.

Fotó: freedigitalphotos.net/marin

Ötből négy nő vallotta be egy Angliában készített felmérés során, hogy nem zuhanyoznak vagy fürdenek minden nap, sőt, a nők egyharmada mondta azt, hogy akár három nap is eltelhet úgy, hogy nem mossák meg a teljes testüket. A sokkoló eredményről a Daily Mirror készített összefoglalót, ebből az is kiderül, hogy a megkérdezettek közel kétharmadát nem zavarja, ha ágyba bújás előtt nem mossák le a napközben viselt sminket, és nyolcból egy nő nem mos fogat, mielőtt lefeküdne.

A személyes higiénia hiányát firtató felmérésben 2021 nőt kérdeztek ki, akik kora 18 és 50 év között volt. A reggeli zuhanyzásra vagy fürdésre csak a nők 21 százaléka szakít időt, az esti sminkeltávolítással, illetve annak elmaradásával kapcsolatban pedig 35 százalék az időhiányra hivatkozott. Ugyanezt nevezték meg egyébként a tisztálkodás hiányaként is: sokan annyira félnek, hogy reggel nem tudnak időben felkelni, hogy inkább nem vesztegetik az időt a fürdéssel vagy zuhanyzással, hanem egyenesen az ágyba mennek, mondván, éjszaka felesleges mosakodni.

A számok azért különösen meglepők, mert ugyanebből a felmérésből az is kiderült, hogy a nők nagyobbik része tökéletesen tisztában van azzal, mennyire fontos a bőrápolás és az általános higiénia. 76 százalékuk tudja, hogy az alváshiány nagy hatással van a bőrre, a kiszáradás veszélyeiről viszont ennél valamivel kevesebben, 61 százaléknyian tudtak. A több mint 2000 válaszadó bevallotta, hogy szeretne több figyelmet fordítani a testápolásra, de a legtöbben azt mondták, egyszerűen túl fáradtak ahhoz, hogy minden este vagy reggel lezuhanyozzanak

forrás:ma.hu

Leave a Reply 171 megnézve, 1 alkalommal mai nap |