< Böngészés > Főoldal / Tudomány/gazdaság / Blog article: Beindul az emberi génsebészet Anyu, apu, másik anyu és én/// Démarre le génie génétique humaine Maman, papa, et mon autre maman

| Mobile | RSS

Beindul az emberi génsebészet Anyu, apu, másik anyu és én/// Démarre le génie génétique humaine Maman, papa, et mon autre maman

2015. február 26. | hozzászólás | Tudomány/gazdaság

Beindul az emberi génsebészet
Anyu, apu, másik anyu és én

A briteknél zöld utat kapott a háromszülős családmodell. Elképzelni sem tudja, hogyan lehet valakinek egyszerre két anyja és egy apja? Kattintson, elmagyarázzuk!

Forrás: ZEISS Microscopy, Flickr By CC 2.0

Nézőpont kérdése, mennyire volt őrült vagy zseniális ötlet a náci Németország fajnemesítési programja, már a minél életrevalóbb német gyerekek “létrehozását” illetően, de az emberek többsége döntési helyzetben valószínűleg arra voksolna, hogy tegyünk meg mindent az egészséges utódok létrejöttéért. Ennek egyik módszere a “háromszülős” gyereknemzés, amit a világon először Nagy-Britanniában legalizáltak.

Természetesen az eljárásnak van tudományosabb neve: mitokondriális DNS-transzfer. A módszert pár hete már jóváhagyta a brit alsóház, szinte teljes egyetértésben: 282-12 arányban voksoltak mellette a képviselők. A Lordok házában pedig a minap kapott jóváhagyást a szabályozás, a szavazatok többségének (232) támogatásával. Ennek következtében 2015 végén el is indulhatnak az első emberi tesztek.

Na de mi a lényege a “háromszülős” gyereknemzésnek? Kovi ebből minden bizonnyal fergeteges felnőtt filmet tudna kihozni, de valójában az eljárásban a szexnek semmilyen szerep nem jut. Tulajdonképpen arról van szó, hogy az anyák mitokondriális és nukleinsavas DNS-üket egyaránt átörökítik utódaikra, míg az apák “csak” az utóbbit adják sarjaiknak. A mitokondriális DNS nem hordoz információt a személyiségjegyeket illetően, ellenben számos, akár életveszélyes betegséget örökíthet tovább. Az anyák saját mitokondriális DNS-e helyett ezért donort is használhatnak, hiszen attól nem lesz kevésbé rájuk hasonlító gyerekük.

Voltaképp tehát a leendő kicsinek két, vér szerint anyja és egy apja lesz, igaz, előbbiek közül – nyilvánvalóan – csak az egyikük vesz majd részt az utód nevelésében. Aki jóval egészségesebb lehet, mintha minden “kezdő” sejtjét egy sérült mitokondrilis DNS-sel bíró anyától kapta volna.

A “háromszülős” gyereknemzésről már az USA-ban is folyik az eszmecsere, de hivatalosan még nem történt szabályozás a kérdésben. A világ többi részében pedig a tudomány és az etikai fejlődés nem érte el azt a szintet, hogy terítékre kerülhessen a kérdés.

forrás:ma.hu

Démarre le génie génétique humaine
Maman, papa, et mon autre maman

Les Britanniques ont obtenu le modèle de famille de trois parent feu vert. Vous ne pouvez pas imaginer comment quelqu’un peut simultanément à la fois une mère et son père? Cliquez expliquer!

Source: ZEISS Microscopie, Flickr CC BY 2.0

Comment votre point de vue, il était fou ou un accident vasculaire cérébral du programme eugéniste de génie de l’Allemagne nazie, a été plus életrevalóbb de l’établissement ‘enfants allemands en ce qui concerne, mais la majorité des gens voteraient pour la situation de prise de décision est susceptible de faire tout progéniture en bonne santé peut être convenu. Une méthode de «trois-parent» le père d’un enfant, ce qui dans le monde a été légalisé la première fois en Grande-Bretagne.

Bien entendu, la procédure est plus nom scientifique: transfert de l’ADN mitochondrial. La méthode a été approuvée par la Chambre des communes il ya quelques semaines, un accord presque complet: 282-12 voté en faveur de la proportion de députés. La Chambre des Lords est le jour que nous avons reçu l’approbation réglementaire, les voix de la majorité (232) de soutien. Par conséquent, la fin 2015 peut concourir dans les premiers essais sur l’homme.

Mais quelle est l’essence de la «trois-parent” gyereknemzésnek? Blogs seront certainement en mesure d’obtenir ce film hilarant adulte, mais en fait le processus, le rôle ne reçoit pas de sexe. En fait, ce est une question qui maternelle acide nucléique de l’ADN mitochondrial et les deux la main à leurs enfants, tandis que sarjaiknak «seulement» celui-ci est donnée pères. L’ADN mitochondrial ne porte pas toute information concernant les traits de personnalité, tandis qu’un certain nombre de maladie potentiellement mortelle örökíthet plus. Les mères au lieu de leur ADN mitochondrial du donneur peuvent donc être utilisés aussi bien, car ils ne seront pas moins similaire à leurs enfants.

En fait, si les deux petits sang prospective selon sa mère et son père sera une, si les premiers sont – évidemment – mais participeront à l’élevage d’entre eux. Qui peut être beaucoup plus sain que si tout le “départ” les cellules ont reçu la mère d’un juge de l’ADN endommagé de.

Le «trois-parent” gyereknemzésről la discussion déjà en cours aux États-Unis, mais n’a pas encore été officiellement contrôler le point. Le reste du monde de la science et le développement éthique n’a pas atteint un niveau qui peut prendre la question abordée.
Source: ma.hu

Leave a Reply 131 megnézve, 1 alkalommal mai nap |