< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Nincs diplomája a főpolgármester-helyettesnek?

| Mobile | RSS

Nincs diplomája a főpolgármester-helyettesnek?

2015. február 26. | hozzászólás | Közélet

Nincs diplomája a főpolgármester-helyettesnek?

A mai napig nem államvizsgázott, tehát nincs diplomája Tarlós István egyik helyettesének, a humán területért felelős Szalay-Bobrovniczky Alexandrának a fővárosi önkormányzat weboldalán közzétett információ szerint. A korábban fideszes fővárosi képviselőként dolgozott politikus férje Szalay-Bobrovniczky Kristóf, a Századvég elnökhelyettese.

A fővárosi önkormányzat weboldalán található információról a hivatal sajtóosztálya mai megkeresésünkkor azt állította: az ott található információ friss, nem elavult adatokat tartalmaz.

Márpedig ha ez így van, az 1987-ben született, a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen jogi tanulmányokat folytatott Szalay-Bobrovniczky Alexandra a mai napig nem szerezte meg a diplomáját. A polgármesteri hivatal weboldalán ugyanis ez áll: Tanulmányok: „Abszolutórium megszerzése (államvizsgák folyamatban).”

Szakmai tapasztalatairól ennyi található: 2010–2014 képviselő, Fővárosi Önkormányzat (FIDESZ–KDNP), 2009–2010 Nézőpont Intézet Alapítvány, munkatárs, 2009–2010 Budapesti Értéktőzsde, vendor kapcsolatokért felelős munkatárs, illetve tanácsadó testületi tag volt a Design Terminálnál, igazgatósági tag az MLSZ Budapesti Igazgatóságán, felügyelő-bizottsági tag volt többek között a BKK Közút Zrt.-nél és az FKF Zrt.-nél, és ő volt 2007–2010 között a Fidelitas budavári csoportelnöke.
Forrás:daijiworld.com
Jobbról a második az akkor még Szentkirályi Alexandra néven szereplő politikus, Rogán Antal mellett, a második sorban Szalay Bobrovniczky Kristóf

A főpolgármester-helyettes férje, Szalay-Bobrovniczky Kristóf két, a Fidesz holdudvarához szorosan kapcsolódó cégnek is az ügyvezetője volt: Habony Árpáddal egy időben az Adriatiq Islands Group Befektetési és Tanácsadó Kft.-nek, illetve a jelenleg Giro-Szász András tulajdonában lévő Strategopolis Kft.-nek.

Egy egyetemi vizsgaszabályzat így fogalmaz: „Az abszolutórium a tantervben előírt vizsgák eredményes letételét és – a nyelvvizsga letételének és szakdolgozat (diplomamunka) elkészítésének kivételével – más tanulmányi követelmények teljesítését, ill. a szakdolgozathoz rendelt kreditpontok kivételével a képzési és kimeneti követelményekben előírt kreditpontok megszerzését igazolja, amely minősítés és értékelés nélkül tanúsítja, hogy a hallgató a tantervben előírt valamennyi tanulmányi és vizsgakövetelményeknek eleget tett. (…) Az abszolutórium végzettséghez kötött munkakör betöltésére nem jogosít.”

szerző:Horn Gabriella
forrás:168óra.hu

Leave a Reply 177 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: