< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Orbánék bedöntik a HírTV-t? – Itt a totális háború

| Mobile | RSS

Orbánék bedöntik a HírTV-t? – Itt a totális háború

2015. február 26. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Orbánék bedöntik a HírTV-t? – Itt a totális háború

Egész éjszaka tartott a Célpont stábja és a HírTV vezérkara között a lélektani ütközet, ami megelőzte a stáb felmondását. A beszélgetésekben elhangzott: a célpontosok a HírTV-vel szembeni fideszes bojkottól féltik egzisztenciájukat. A PestiSrácok.hu szerint hangfelvétel készült arról, hogy Simicska megfenyegette az egyik munkatársat.

“Komplett pszichodráma” – ez zajlott keddről szerdára virradóra a HírTV vezérkara és a Célpont stábja között, miután a műsor készítői jelezték Tarr Péter vezérigazgatónak, hogy kétségesnek látják a műsor és a HírTV jövőjét.

Simicska és a tévé vezérkara úgy látja: “a politika” egyenként győzködi embereiket, hogy március 15-ig hagyják el a HírTV-t, és ennek eredménye a Célpont készítőinek távozása is.

A PestiSrácok úgy tudja: Simicska Lajos kedden éjszaka telefonon még arról győzködte a Célpont egyik munkatársát, hogy ne álljanak fel és folytassák a műsor készítését.

A portál információi szerint a terjedelmes beszélgetésekben az üzletember egyebek mellett elismerte, hogy február 5-én este – felmondásuk előtt – valóban azt közölte Liszkay Gáborral, a Magyar Nemzet főszerkesztőjével és a Hír Tv elnökével, illetve Csermely Péter főszerkesztő-helyettessel, hogy fordulatot vár. Arról is beszélt, hogy valóban van háború közte és a kormánypárt között, azt pedig ő fogja megnyerni. Az üzletember végül veréssel fenyegetőzött

„Ha felálltok, akkor bemegyek és b**zd meg megtakarlak” – fakadt ki Simicska Lajos a portál szerint, amely azt írja, hogy a beszélgetésről hangfelvétel is készült.

Simicska “ennél trógerebb dolgot” még nem tapasztalt

Simicska Lajost a délután folyamán kerestük, arra kérve, hogy kommentálja a történteket, de eddig nem reagált. Közeli munkatársa úgy számolt be a történtekről, hogy a Célpont stábja kedden este jelezte Tarr Péter hírigazgatónak, hogy “dilemmáik” vannak saját és a HírTV jövőjével kapcsolatban.

Simicska egyedül az Indexnek nyilatkozott. Itt elismerte, hogy kedden éjjel többször is tárgyalt telefonon Kisberk Szabolccsal, a Célpont műsorának szerkesztőségvezetőjével.

Háromszor is beszéltek a szerkesztővel. Simicska szerint a telefonok az elején korrekt, nyugodt hangvételben zajlottak, majd “elszakadt nála a cérna”, és valóban elhangzott a szájából a PestiSrácokon idézett mondat. Simicska azt üzente a célpontosoknak, hogy nyugodtan nyilvánosságra hozhatják a teljes felvételt, majd hozzátette: álmában sem gondolta, hogy a hírtévés felveszi kettejük magánbeszélgetését, és ki is adja. “Ennél trógerebb dolgot nem tapasztaltam életemben” – mondta az Indexnek Simicska Lajos.

A dilemmák:

– a Fidesz politikusai bojkottálni fogják a csatornát

– ezért “a HírTV-nek vége van”.

Arról, hogy Simicska megfenyegette volna a távozókat, az üzletemberhez közel álló forrásunk nem kívánt semmit mondani. Arról pedig, hogy a HírTV-nél rendszeres-e, hogy a munkatársak felveszik az egymással és főnökeikkel folytatott beszélgetéseiket, azt mondta: “nem a HírTV ilyen, hanem az ország”.

A Célpont stábja szerda délelőtt a következő videóval jelentette be a felmondását:

forrás:atv.hu

Leave a Reply 78 megnézve, 1 alkalommal mai nap |