< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: ORÖ-ügy: Balog személyesen rendelt el vizsgálatot

| Mobile | RSS

ORÖ-ügy: Balog személyesen rendelt el vizsgálatot

2015. február 26. | hozzászólás | Életképek/bulvár

ORÖ-ügy: Balog személyesen rendelt el vizsgálatot

Annak ellenére indított vizsgálatot az Emberi Erőforrások Minisztériuma az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) részvételével zajló Híd a munka világába program gyanús pénzköltései miatt, hogy a Miniszterelnökség korábban azt közölte, csak a program befejezése után ellenőrzik a pénzek útját – írta csütörtöki számában a Magyar Nemzet.
A lap közölte: információik szerint Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere személyesen rendelt el vizsgálatot az ORÖ vitatott pénzköltései miatt.

A Magyar Nemzetnek a tárca megerősítette az ellenőrzés tényét, és azt közölte: a vizsgálat legalább öt, de legfeljebb tizenöt napot vesz igénybe. Ennek során azt ellenőrzik majd, hogy a Híd a munka világába program szakmai terve és támogatási szerződése összhangban van-e.

A lap felidézte: az ellenőrzésre azután kerülhet sor, hogy a múlt héten kiderült, a Híd a munka világába program gyanús kiadásokat tartalmaz. Felvetődött, hogy az ORÖ részvételével zajló csaknem ötmilliárd forintos foglalkoztatási program forrásait nem a célnak megfelelően, vagyis nem a leghátrányosabb helyzetűek érdekében használják fel.

MTI
forrás:atv.hu

Leave a Reply 112 megnézve, 1 alkalommal mai nap |