< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Nyomozás indult Orbán vejének cége ellen

| Mobile | RSS

Nyomozás indult Orbán vejének cége ellen

2015. március 3. | hozzászólás | Közélet

Nyomozás indult Orbán vejének cége ellen

Nyomoznak a Tiborcz István érdekeltségébe tartozó Elios Innovatív Zrt. által elnyert közbeszerzések ügyében – írja az Index. Az ügyben az LMP tett feljelentést tavaly decemberben. Szerintük ugyanis nem volt rendben, hogy négy pályázat kiírásában is közreműködött Tiborcz István egy olyan üzlettársa, akinek közben az Elios Zrt.-ben is érdekeltsége volt.

A rendőrségi nyomozás tényét az ORFK is megerősítette az Indexnek. Azt is elmondták, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda négy, összesen 1,2 milliárdos megrendelés ügyében folytat eljárást. A nyomozók “versenyt korlátozó megállapodás közbeszerzési és koncessziós eljárásban” bűntett elkövetésének gyanúját fogják kivizsgálni.

Tiborcz István az Elios Zrt. tulajdonosa ötven százalékban. A cég 2014-es bevétele 2,9 milliárd forint volt. Ezt az összeget idén nagy valószínűséggel túl fogják szárnyalni, hiszen csak február végéig már 2,1 milliárd forint értékű szerződéseket kötöttek velük arra, hogy ők végezzék a közvilágítás korszerűsítését az ország több pontján is.
forrás:propeller.hu

Leave a Reply 218 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: