< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Szlovákiát is bírálja Brüsszel/// Slovaquie critique également Bruxelles

| Mobile | RSS

Szlovákiát is bírálja Brüsszel/// Slovaquie critique également Bruxelles

2015. március 3. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Szlovákiát is bírálja Brüsszel

Bár a Fico-kabinet folyamatosan hangoztatott céljai között szerepel a foglalkoztatottság növelése és az energiaárak csökkentése, az Európai Bizottság legújabb jelentése szerint a szlovák Árszabályozási Hivatal egyes lépései ezekkel épp ellenkező hatást váltanak ki.

Az Európai Bizottság az elmúlt hét végén közzétett jelentésében rendkívül élesen bírálta Szlovákiát az áramszolgáltatással kapcsolatos hálózati díjak miatt – írta a pozsonyi Új Szó. A dokumentum szerint az Eurostat adatai azt mutatják, hogy az Árszabályozási Hivatal (ÚRSO) által megszabott hálózati díjak a legmagasabbak közé tartoznak egész Európában.

A hálózati szolgáltatási díjak a nagyfeszültségű és az elosztó hálózat működtetésével, karbantartásával összefüggő költségeket fedezik. A legrosszabb helyzetben az ipari fogyasztók vannak, a cégek számára ugyanis ez a díj meghaladja az átviteli költségeket. Európában csak három ilyen ország van, miközben Szlovákia az egész EU-ban a második legdrágábbnak számít az ipari fogyasztók számára.

A Fico-kormány az Európai Bizottság szerint ezzel maga alatt vágja a fát, hiszen a magas díjak miatt csökken a szlovákiai cégek versenyképessége, ami fékezi a foglalkoztatottság növelését. Márpedig a kormány egyik leggyakrabban hangoztatott célja épp a rendkívül magas munkanélküliség csökkentése.

Az ÚRSO mindent tagad, és egy külön nyilatkozatban adott hangot a felháborodásának az Európai Bizottság jelentésével kapcsolatban – írta az Új Szó.

forrás:napi gazdaság.hu

Slovaquie critique également Bruxelles

Bien que le cabinet Fico a exprimé parmi ses objectifs de croissance de l’emploi et la réduction des prix de l’énergie, le dernier rapport de la Commission européenne que certaines des actions du régulateur slovaque Prix avec ces évoquent des l’effet contraire.

La Commission européenne est très vivement critiqué le rapport, publié à la fin de la semaine dernière en Slovaquie en raison de frais de réseau pour les services d’électricité – a écrit un nouveau mot à Bratislava. Selon le document, les données d’Eurostat montrent que le prix fixé par le régulateur (Urso) tarifs de réseau sont parmi les plus élevés en Europe.

Les frais de service de réseau couvrent les coûts de réseau de distribution à haute tension et de l’exploitation, l’entretien liés. Le pire, ce sont les consommateurs industriels, entreprises, puisque ce coût dépasse les coûts de transmission. En Europe, seulement trois de ces pays ont, tandis que la Slovaquie dans l’UE est le deuxième le plus cher dans les consommateurs industriels.

Le gouvernement Fico, la Commission européenne a réduit sous l’arbre lui-même, parce que, en raison des prix élevés réduit la compétitivité des entreprises en Slovaquie, ce qui ralentit la croissance de l’emploi. Cependant, l’un des objets les plus fréquentes du gouvernement juste pour réduire le taux de chômage extrêmement élevé.

Le Urso tout nier, et un état séparé exprimé l’indignation au rapport de la Commission – écrit par le nouveau mot.

Source: Daily gazdaság.hu

Leave a Reply 209 megnézve, 1 alkalommal mai nap |