< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Rendkívüli nagyköveti értekezletet tart hétfőn Orbán

| Mobile | RSS

Rendkívüli nagyköveti értekezletet tart hétfőn Orbán

2015. március 7. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Rendkívüli nagyköveti értekezletet tart hétfőn Orbán

Rendkívüli értekezletet tart Orbán Viktor miniszterelnök Magyarország nagyköveteinek hétfő reggel – tájékoztatta Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke az MTI-t.
Közlése szerint a Külgazdasági és Külügyminisztérium épületébe összehívott tanácskozáson Szijjártó Péter, a tárca vezetője mond köszöntőt, majd a miniszterelnök előadása után konzultációra kerül sor; a magyar nagykövetek is megfogalmazzák kérdéseiket, észrevételeiket. A rendezvény sajtónyilvános – tette hozzá Havasi Bertalan.

Orbán Viktor február végi évértékelőjében arról beszélt: szuverén és kezdeményező külpolitikára van szükség. Kifejtette, hogy 2010-ben, amikor Magyarország még a gazdasági túlélésért harcolt, csak alkalmazkodó és követő külpolitikát folytathatott – Martonyi János akkori külügyminiszter vezetésével -, 2014-re azonban megváltozott a helyzet, Magyarország gazdasági sikertörténet lett, és új külpolitikai doktrínát hirdetett: kezdeményező külpolitikába kezdett, “fiatal, tehetséges és ambiciózus embereket dobtunk a mélyvízbe”.

forrás:híradó.hu

Leave a Reply 189 megnézve, 1 alkalommal mai nap |