< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Washington se inquiète de la démocratie hongroise////Washington aggódik a magyar demokráciáért

| Mobile | RSS

Washington se inquiète de la démocratie hongroise////Washington aggódik a magyar demokráciáért

2015. március 7. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Washington aggódik a magyar demokráciáért

Az Egyesült Államok továbbra is a jó kormányzás, a jogállamiság és az emberi jogok fontosságát fogja hangsúlyozni az amerikai-magyar párbeszédben – közölte a washingtoni külügyminisztérium Thomas Melia helyettes külügyi államtitkár hét eleji budapesti látogatásával kapcsolatban.

A minisztérium helyi idő szerint pénteken kiadott közleménye szerint a tárca demokráciáért és emberi jogokért felelős részlegének európai és eurázsiai ügyeket felügyelő vezetője a látogatáson kiemelte: a kétoldalú kapcsolatokról folyó párbeszédben az Egyesült Államok “továbbra is napirenden tartja az alapvető jogokkal, a demokratikus folyamatokkal és a jogállamisággal, valamint a fékek és ellensúlyok rendszerének meggyengülésével kapcsolatos aggodalmainak tolmácsolását”.

Budapesti találkozóin a helyettes államtitkár “bátorította a magyar kormányt, hogy fokozza korrupcióellenes erőfeszítéseit”, és rámutatott, hogy az Egyesült Államok kulcsfontosságú partner lehet ebben – áll a közleményben, amely szerint az amerikai illetékes szorgalmazta az együttműködést a civil társadalommal. Ezzel kapcsolatban Thomas Melia hangsúlyozta Barack Obama amerikai elnöknek a független civil társadalom melletti elkötelezettségét is, és “ismételten az amerikai kormányzat aggodalmát fejezte ki egyes civil szervezeteknek a magyar kormány általi zaklatása miatt”.

A helyettes államtitkár méltatta, hogy a közelmúltban egyeztetések zajlottak a miniszterelnök hivatala és a zsidó közösség között, és a közlemény szerint ezt példaként említette arra, hogy a kormány és a fontos társadalmi csoportok közötti párbeszéd előrelépésekhez vezethet. Melia ugyanakkor emlékeztetett a magyar kormány és a vallási csoportok közötti viszonnyal kapcsolatos aggodalmakra, kiemelve, hogy a kormánynak felül kellene vizsgálnia az egyházak elismerésével is foglalkozó törvényt – ahogy azt az alkotmánybíróság és az Emberi Jogok Európai Bírósága is kimondta.

Az ukrán válságról és a Krím félsziget Oroszország általi bekebelezéséről szólva a politikus hangsúlyozta a transzatlanti együttműködés folyamatosságát a Moszkva elleni célzott szankciók fenntartása érdekében.

A közlemény szerint Melia ellenzéki pártok képviselőivel és civil szervezetek vezetőivel is tárgyalt Budapesten.

forrás:népszava online.hu

Washington se inquiète de la démocratie hongroise

Les États-Unis continue à la bonne gouvernance, la primauté du droit et les droits humains mettra l’accent sur l’importance du dialogue américano-hongrois – a déclaré à la visite à Washington du département d’État sous-secrétaire d’État adjoint Thomas Melia à Budapest dans le cadre du début de la semaine.

Le ministère de la Communication, heure locale, a publié vendredi selon la Démocratie et droits de l’homme Département du ministère des affaires européennes et eurasiennes de la visite du chef de superviseur a souligné les relations bilatérales dans le dialogue aux Etats-Unis “reste sur l’ordre du jour des droits fondamentaux, le processus démocratique et la primauté du droit et les préoccupations au sujet du système de freins et contrepoids interprétation d’affaiblissement. ”

Réunions Budapest avec le Secrétaire d’Etat adjoint, «encouragé le gouvernement hongrois d’intensifier les efforts anti-corruption», et a souligné que les Etats-Unis peut être un partenaire clé dans ce – est l’avis qui dit que les responsables américains invités à coopérer avec la société civile. À cet égard, Thomas Melia a souligné l’engagement du président américain Barack Obama à la société civile indépendante, et “le gouvernement américain a maintes fois exprimé son inquiétude sur le harcèlement de certaines ONG par le gouvernement hongrois.”

Le sous-secrétaire d’Etat a salué les récentes discussions ont eu lieu entre le bureau du premier ministre et la communauté juive, et conformément à l’avis mentionné cet exemple que le dialogue entre les gouvernement et les groupes sociaux peut conduire à d’importantes avancées. Melia, cependant, a des préoccupations au sujet de la relation entre le gouvernement hongrois et groupes religieux, soulignant que le gouvernement devrait envisager la reconnaissance d’églises qui ont également examiné la loi – comme la Cour constitutionnelle et la Cour européenne des droits de l’homme a statué.

Bekebelezéséről la crise ukrainienne et de la Crimée par la Russie responsables politiques francophones ont souligné la continuité de la coopération transatlantique de maintenir les sanctions ciblées contre Moscou.

Selon la communication avec les représentants des organisations et des dirigeants de partis d’opposition non-gouvernementales ont également discuté Melia Budapest.

Source: référendum online.hu

Leave a Reply 215 megnézve, 1 alkalommal mai nap |