< Böngészés > Főoldal / Kultúra / Blog article: Egész évben Lisztet ünneplik a 10. doborjáni Liszt-fesztiválon

| Mobile | RSS

Egész évben Lisztet ünneplik a 10. doborjáni Liszt-fesztiválon

2015. március 10. | hozzászólás | Kultúra

Programajánló
Egész évben Lisztet ünneplik a 10. doborjáni Liszt-fesztiválon

Jubileumi, tizedik évéhez érkezett a Doborjánban (német nevén Raidingban) évente megrendezett Liszt-fesztivál. A komponista szülőháza mellé épített modern hangversenyteremben idén a mester valamennyi zenekarra és zongorára írt darabját előadják.

A fesztivált idén négy ciklusban – március 20. és 22., június 12. és 14., június 17. és 21., végül október 21. és 25. között – tartják a 2006-ban megnyílt Liszt-centrumban, amelyben 600 fős koncertterem várja a közönséget.

Liszt zongoradarabjait olyan művészek tolmácsolják, mint Muza Rubackyté, Aleksandra Mikulska, Kirill Gerstein, Dora Deliyska, Clara Frühstück, Shani Diluka, Miki Yumihari, Boris Giltburg és Boris Bloch. A zongorára és zenekarra írt darabokat a Martin Haselböck vezényelte Orchester Wiener Akademie adja elő Gottlieb Wallisch, Steven Mayer és Eduard Kiprsky szólistákkal, míg a kamaraműveket Johannes és Eduard Kutrowatz zongoraduója, valamint az Eggner Trio mutatja be.

Liszt dalait, kórus- és egyházi műveit többek között a Wiener Kammerchor és a Wiener Singverein, valamint Elisabeth Kulman mezzoszoprán és Ildikó Raimondi szopran előadásában hallhatják a fesztivál vendégei – derül ki az esemény honlapjáról (www.lisztfestival.at).

A Johannes és Eduard Kutrowatz intendánsok által vezetett fesztiválon Liszt művei mellett Bruckner, Rossini, Dvorák, Brahms, Schubert, Schumann, Beethoven, Sosztakovics, Ginastera, Messiaen, Philip Glass és Dave Brubeck kompozíciói is elhangzanak.

forrás:ma.hu

Leave a Reply 136 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: