< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Indonéz börtönszigeten végeznek a drogcsempészekkel

| Mobile | RSS

Indonéz börtönszigeten végeznek a drogcsempészekkel

2015. március 10. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Indonéz börtönszigeten végeznek a drogcsempészekkel

Meglátogathatták rokonaik azt a két ausztrál drogcsempészt, akik Indonéziában a kivégzésükre várnak. Az utolsó pillanatban az ausztrál miniszterelnök is fellépett értük.

Myuran Szukumarant és Andrew Chant még 2006-ban ítélték halálra, miután a „Bali Nine” elnevezésű drogcsempész hálózat vezetőiként heroint próbáltak átjuttatni a határon. Családtagjaik most először láthatták őket hosszú évek óta. A két, harmincas éveiben járó fiatalembert a múlt héten szállították át Baliból a Nuszakambangan börtönszigetre.

Családtagok újságírók gyűrűjében
Forrás: AFP/Bay Ismoyo

Ausztrália diplomáciai kampányba fogott a két férfi megmentéséért. – Természetesen tiszteletben tartjuk Indonézia függetlenségét és törvényeit – mondta Tony Abbott ausztrál miniszterelnök, hozzátéve, hogy a két bűnös az elmúlt majdnem egy évtized alatt, amit rácsok mögött töltött, teljesen megváltozott. Az indonéz elnök azonban egyelőre hajthatatlan.

Rokonok készülnek a börtönszigetre
Forrás: AFP/Azka

A rokonok régóta a napokat számlálták vissza a találkozásig.– Izgatottak vagyunk, nagyon várjuk, hogy átöleljük – mondta Andrew testvére, Michael. – Azt mondják, jól van, de a saját szemünkkel szeretnénk meggyőződni erről, és éreztetni vele, hogy szeretjük – fogalmazott Szukumaran testvére. A családtagok körülbelül négy órát tölthettek a börtönszigeten. Távozóban már nem nyilatkoztak az újságíróknak. Ha minden jól megy, szerdán újra beengedik őket hozzájuk.

Nem sikerült kegyelmet kérni
Forrás: AFP/Bay Ismoyo

Indonéziában 6 drogcsempészt végeztek ki januárban, köztük öt külföldit. Akkor brazil és holland diplomaták próbáltak fellépni állampolgáraik érdekében – sikertelenül.

forrás:origo.hu

Leave a Reply 133 megnézve, 1 alkalommal mai nap |