< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Orbán elvesztette „diktátori jogosultságait”//// Orban a perdu ses privilèges “dictatoriales”

| Mobile | RSS

Orbán elvesztette „diktátori jogosultságait”//// Orban a perdu ses privilèges “dictatoriales”

2015. március 12. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Orbán elvesztette „diktátori jogosultságait”

A magyar miniszterelnököt megfosztották hatalmi monopóliumától – fogalmazta meg címében a Kommerszant Vlaszty című orosz hetilap hétfőn a veszprémi időközi választások eredményét kommentálva.

A Kommerszant nevű kiadóvállalat hetilapjában megjelent kommentár szerint Orbán Viktor magyar miniszterelnök a múlt héten gyakorlatilag elveszítette diktátori jogosultságait. A Fidesz korábbi alkotmányozó többsége “lehetővé tette Orbánnak, hogy megváltoztassa az alkotmányt, törvényeket hozzon és fontos posztokra nevezzen ki (embereket) úgy, hogy egyáltalán nem vette figyelembe az ellenzék véleményét”.

A lap egyebek közt utalt az igazságszolgáltatási reformra, amelynek következtében “a bírói hatalom gyakorlatilag a végrehajtói hatalom alá rendeltetett” és “a Magyar Nemzeti Bank függetlenségének a felszámolására tett folyamatos kísérletekre”.

“A különleges jogosultságok elvesztése fontos, szimbolikus jelentőséggel bír, és annak az első valódi jele, hogy a magyar kormányfő népszerűsége csökken, amit a korrupciós botrányok váltottak ki és az, hogy mind több választó ábrándul ki (a kormányfőből) kormányzati stílusa miatt” – vélte az orosz lap.
forrás:hír24.hu

Orban a perdu ses privilèges “dictatoriales”

Le Premier ministre hongrois dépouillé de pouvoir de monopole – a dit le titre du magazine russe Kommersant Vlaszty lundi était le résultat des élections de mi-terme à Veszprém commentant.

La maison d’édition Kommersant appelé hebdomadaire Journal commentaire publié selon le Premier ministre hongrois Viktor Orban a perdu la semaine dernière les droits quasi dictatoriaux. La plupart de l’ancienne constitution Fidesz “Orbán autorisés à changer la constitution et prendre des positions élevées dans la nomination des (personnes) de sorte qu’il ne prend pas en compte les vues de l’opposition aux lois.”

Le panneau a suggéré, entre autres, la réforme du système judiciaire, de sorte que «le pouvoir judiciaire en vertu de pratiquement destiné à l’exécutif» et «tentatives continues de l’indépendance de l’éradication Banque nationale de Hongrie.”

“La perte de privilèges spéciaux ont une signification symbolique importante, et il est le premier signe réel que la popularité du Premier ministre hongrois est réduite par la corruption scandales déclenchés et le fait que de plus en plus la radio désillusionné (l’kormányfőből) en raison de style gouvernementale” – la vue le journal russe.
Source: hír24.hu

Leave a Reply 169 megnézve, 1 alkalommal mai nap |