< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Ötmilliárd forint a dohánytermesztés támogatására

| Mobile | RSS

Ötmilliárd forint a dohánytermesztés támogatására

2015. március 13. | hozzászólás | Közélet

Ötmilliárd forint a dohánytermesztés támogatására

A kormány a dohánytermelés 2015. évi támogatásához 5 milliárd forintot biztosít, a szükséges forrást a Földművelésügyi Minisztérium (FM) saját forrásaiból, illetve a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) hozzájárulásával a tavalyi költségvetési maradványok felhasználásával teremti elő – közölte a tárca az MTI-vel pénteken.

Kiemelik: a támogatással közel 20 ezer munkavállaló foglalkoztatása válik lehetővé a dohánytermeléshez kapcsolódó munkafolyamatokban, különösen az országos átlagnál kedvezőtlenebb munkaerőpiaci helyzetben lévő Szabolcs- Szatmár-Bereg és Bács-Kiskun megyében.

A tájékoztatás szerint a támogatást a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési hivatal több jogcímen és részletben fizeti ki, amelyből 3,5 milliárd forint még 2015-ben, 1,5 milliárd forint pedig 2016-ban érkezik meg a termelők számlájára. A kifizetett támogatás mértéke hektáronként átlagosan 900 ezer forint lehet.

A közleményben felhívták a dohánytermelők figyelmét, hogy a dohánytermelés támogatásának rendszerében továbbra is szükség lesz a korábban kiosztott jogosultságok aktiválására a nemzeti támogatás igénybevételéhez. A szerkezetátalakítási és a bázisjogosultságok átírására nyitva álló időszakokat az új támogatási összegeket tartalmazó, később megjelenő miniszteri rendelet alapján szintén módosítják annak érdekében, hogy mindazon termelők, akik már nem kívánnak a programban részt venni, jogaikat átruházhassák az aktív termelőkre – olvasható a közleményben.

forrás:napi gazdaság.hu

Leave a Reply 140 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: