< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Karácsony Miklós azonnal jelentkezzen a 62 milliárdjáért!

| Mobile | RSS

Karácsony Miklós azonnal jelentkezzen a 62 milliárdjáért!

2015. március 15. | hozzászólás | Közélet

Karácsony Miklós azonnal jelentkezzen a 62 milliárdjáért!

Ezekről ne maradj le!

Keményen leszólta a NAV-ot az ÁSZ (444)
A Közgép nyert a baltás gyilkosból (Átlátszó)
Mészáros Lőrinc szalonnája és a keleti nyitás (Index)
Ha van 3 perced:

3800 milliárd forintot engedett el a NAV

Az Állami Számvevőszék kemény jelentésben bírálta az adóhatóságot, pont azokban az ügyekben – a kiemelt adózók kérdésében –, amelyeket Horváth András, a kiugrott NAV-os alkalmazott is szóvá tett. A NAV elismerte, a saját szabályaikat sem tartják be: a törvényi előírás szerint például háromévente ellenőrizni kell a kiemelten adózókat, de ez nem történt meg. Így több ezer milliárd tartozást engedtek el. (Index, Origo, 444)

Jé, egy garázs!
Papíron egyáltalán nem létezik Kósa Lajos, volt debreceni polgármester debreceni garázsa. Egykori munkahelye, a debreceni önkormányzat nem zavartatta magát, amikor az Index jelezte, hogy problémák vannak a fideszes politikus ingatlanával. Szerintük az építményre van engedély, és ennyi. (Index)

Így jutott a csúcsra Orbán veje a közvilágításban
A Direkt36 csapata szép összefoglaló cikkben mutatta be, hogy hogyan lett a magyar közvilágítás zászlóshajója (én kérek elnézést) az Elios Zrt., azaz a miniszterelnök veje, Tiborcz István cége. A sztori – mint az Átlátszó már 2013-ban megírta – Hódmezővásárhelyről indult. A cikk szerint a tendereket már úgy írják, hogy csak ez a cég nyerhet. (444, Átlátszó)

Karácsony Miklós, jelentkezz!
Egy fiktív befektető is volt a Buda-Cash ügyfelei között, akinek a számláján 62 milliárd forint tanyázott. Személyesen a Buda-Cash vezérigazgató-helyettese vásárolt a számlájára négy nap alatt ekkora összegből a brókerház négy regionális bankjának a pénzéből. (NOL)

Mészáros Lőrinc szalonnája
Minden mindennel összefügg. A nemrég letartóztatott egykori agrárdiplomata, Kiss Szilárd közösen tulajdonolt Moszkvában egy céget Mészáros Lőrinccel, a milliárdos felcsúti polgármesterrel, Orbán cimborájával. A cég sehol nem szerepel a felcsúti polgármester vagyonnyilatkozatában. A cég ráadásul ugyanarra a moszkvai címre van bejelentve, ahová a magyar vízumközpont, ami viszont a brókerbotrányba épp kedden belekeveredett Quaestor-birodalom kezében van. (Index, HVG)

A Közgép nyert a baltás gyilkosból
Alig pislákolnak az azeri-magyar gazdasági kapcsolatok, néhány furcsa szereplő azonban már megjelent, hogy részt kérjen a keleti nyitás gyümölcseiből. Az azeri nyitás egyetlen nyertesének egyelőre a Közgép tűnik, Szijjártó Péter külügyminiszter vagyonosodására is van más magyarázat. (Átlátszó)
forrás:átlátszó.hu

Leave a Reply 191 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: