< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Orbán az EU tyúkszemére lépett

| Mobile | RSS

Orbán az EU tyúkszemére lépett

2015. március 15. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Orbán az EU tyúkszemére lépett

Semmi a világon nincs ingyen, még akkor sem, ha valaki magyar miniszterelnök – írja a paksi atomerőművel kapcsolatban Budapest és Brüsszel között kirobbant vitáról szombaton a Mladá Fronta Dnes című cseh liberális napilap.
Megbízható, stabil befektetési vállalatot keres? Az XTB vállalatcsoportot számos felügyelet, mint a brit FCA biztosítja és garantálja. 12 év nemzetközi tapasztalat az Ön biztonságáért. Próbálja ki!

Az első pillantásra úgy nézett ki, hogy Orbán Viktor nagyszerű szerződést írt alá Vlagyimir Putyinnal. “A mesés szerződések varázsa azonban többnyire a részletekben rejlik, s ez Paks esetében Budapest azon kötelezettségvállalása, hogy az atomerőmű kizárólag orosz fűtőanyagot fog használni” – olvasható a “Kreml trükkje: ingyenes erőmű, de csak orosz fűtőanyagra” című, Lubos Palata által jegyzett írásban.

Palata szerint Orbán ezzel “az Európai Unió tyúkszemére lépett, amelynek ilyen esetekben vétójoga van”. Természetes, hogy Budapest által az oroszok számára előre bebiztosított exkluzivitás “szálka az EU szemében”.

Az újság szerint probléma, hogy a magyar-orosz szerződést senki sem ismeri teljes egészében, mert azt a magyar parlament titkosította.

“A Paks körüli vitákat Csehországnak is figyelmesen követnie kellene. Temelín (az új cseh atomerőmű) kibővítésénél ugyanis a ‘magyar forgatókönyv’ is napirenden van. Az ipari minisztérium ráadásul Moszkvával együttműködve egy ‘orosz’ fűtőanyagot gyártó üzem létesítését is mérlegeli” – jegyzi meg Palata.

forrás:napi gazdaság.hu

Leave a Reply 266 megnézve, 1 alkalommal mai nap |