< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: A kormányfő válaszolt Simicska ügynökvádjára

| Mobile | RSS

A kormányfő válaszolt Simicska ügynökvádjára

2015. március 17. | hozzászólás | Fecsegő hírek

A kormányfő válaszolt Simicska ügynökvádjára

“Mi célszemélyei voltunk a titkos nyomozásoknak”

“Mi célszemélyei voltunk a titkos nyomozásoknak, bennünket zaklattak, bennünket hallgattak le, ránk telepítettek ügynököket, és bennünket gumibotoztak” – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn az Országgyűlésben.

mirkóczki ádám parlament jobbik nem lead

A kormányfőt az azonnali kérdések során a jobbikos Mirkóczki Ádám kérdezte arról, igaz-e Simicska Lajos nagyvállalkozó vádja, miszerint a katonaság idején együttműködött a III/4-es főcsoporttal.

Orbán Viktor úgy reagált: amit legszívesebben mondana, azt nem mondhatja, s amit szíve szerint tenne azokkal, akik “sunyi módon gyanúsítgatnak”, azt nem teheti. “A népnyelv erőteljes kifejezéseit és a népi elégtétel bevett módszereit kerülnie kell a miniszterelnöknek” – fogalmazott, megjegyezve: “pedig kedvem lenne hozzá és igény is volna rá”.

Azt mondta: ezt kerülni kell, amíg az ország élén áll, de “ez nem tart örökké, mindennek rendelt ideje van, az elégtételnek is”. Azt hangoztatta: “mifelénk az ilyesmit nem cáfolni szokták, hanem visszautasítani”, nevetségesnek tartotta a hallottakat.

Közölte: ha bármit fel lehetett volna hozni ellene az elmúlt 25 évben, akkor már régen “kitekerték volna a nyakát”.

A kommunizmus elleni küzdelmet erkölcsi indíttatásúnak nevezte, utalva arra, hogy erkölcsi kötelesség teljesítéséért nem járhat előny, és sosem hozakodtak elő antikommunista érdemekkel.

Kiemelte: a valóságban fordítva állnak a dolgok, ” mi célszemélyei voltunk a titkos nyomozásoknak. “A valóság az, hogy mi alakítottuk az első kommunistaellenes szervezetet” – szögezte le, s jelezte: büszke, hogy 25 évet tett bele abba, hogy “a kommunisták még felvizezett, hosszúlépéses formában se térhessenek vissza”.

forrás:magyar hírlap.hu

Leave a Reply 206 megnézve, 1 alkalommal mai nap |