< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Nol: A Fideszben “nem ajánlott” a Hír Tv-nek és a Magyar Nemzetnek nyilatkozni

| Mobile | RSS

Nol: A Fideszben “nem ajánlott” a Hír Tv-nek és a Magyar Nemzetnek nyilatkozni

2015. március 17. | hozzászólás | Közélet

Nol: A Fideszben “nem ajánlott” a Hír Tv-nek és a Magyar Nemzetnek nyilatkozni

Hivatalos bojkottra nem szólítottak fel senkit, de Kövér László ellenzéki Magyar Nemzetről szóló interjúja után a frakcióülésen világossá tették, hogy nem ajánlott a Simicska-médiával szóba állni. A Nemzet egyenesen a Fidesz-beli “információs blokádról” cikkezett.

Azt ajánlják a Fidesz-frakció tagjainak, hogy ne nagyon álljanak szóba a Simicska-féle médiával – értesült a Nol.

“Ez nem hivatalos bojkott, de majdnem az, mivel az az ajánlott, hogy ne nagyon nyilatkozzanak a Magyar Nemzetnek és a Hír Tv-nek” – fogalmazott egy fideszes képviselő a hétfői frakcióülés után a Nol újságírójának.

Az ülésen szóba került Kövér László házelnök interjúja, amelyben a politikus azt mondta, a két fenti orgánumot, amelyek Simicska Lajos érdekkörébe tartoznak, immár ellenzéki médiának kell tekinteni. Tulajdonosuk pedig a “magyar közélet betegségének egyik tünete”. Kövér álláspontját a képviselők előtt Rogán Antal frakcióvezető ismertette.

A hvg.hu már február végén arról írt, hogy a Fideszben felmerült a Hír Tv elleni bojkott gondolata, azaz hogy nem adnak interjúkat a csatornának. Akkor a hírek arról szóltak, hogy erről még nem született döntés, talán az új közszolgálati adó március 15-i indulására várnak vele.

Fotó: Túry Gergely

Az Index azzal egészíti ki az értesülést, hogy mivel egy meg nem nevezett informátor szivárogtat egy zárt ülésről, könnyen lehet, hogy arról van szó: a fenti információval a Fidesz Simicskával szembefordult tagjai üzennek a még simicskista fideszeseknek.

Ugyanerről a témáról írt a keddi Magyar Nemzet is. A lap több független fideszesre hivatkozva azt írja, egyenesen “információs blokádot hirdettek” a frakcióban a Simicska-lapok ellen. Az ő verziójuk szerint a bojkott a Lánchíd Rádióra is kiterjed, de az ellenzéki – és nem Simicska-birodalombeli – ATV-re például nem.

forrás:hvg.hu

Leave a Reply 181 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: