< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: „Moszkva teljesen bolondot csinál a magyarokból”

| Mobile | RSS

„Moszkva teljesen bolondot csinál a magyarokból”

2015. március 18. | hozzászólás | Fecsegő hírek

„Moszkva teljesen bolondot csinál a magyarokból”

Az orosz újjászületés – hogyan érezteti jelenlétét a Kreml egész Európában címmel készített terjedelmes összefoglalót Putyin budapesti látogatása előtt a Guardian brit lap. Mint megállapítja, Orbán Putyin egyik legkövetkezetesebb támogatója az EU-ban.

De az oroszok nem csak Magyarországon bukkantak fel újra, főként a földrész középső és keleti részén vannak ismét jelen, azon belül is elsősorban Szerbiában és Boszniában, de jó kapcsolatokat ápol Nyugaton is jobb- és baloldali pártokkal egyaránt. Magyarországon a paksi szerződést minden nyilvános vita és közbeszerzés nélkül írták alá.

Aszódi Attila szerint ennek megvolt az oka, ha a nemzetközi helyzetet nézzük. Orbán a jelek szerint egész jól elvan az ország függő helyzetével. Csak megvetését hangoztatja a nyugati liberális demokráciával szemben, ellenben Putyint imádandónak és követendőnek tekinti. Amikor McCain szenátor tavaly szembesítette a Moszkva-barát irányvonalával, egy szemtanú szerint azt válaszolta: nem érdekli, hogy miként vélekedik a másik, itt az energia miatt csak Oroszország számít, és Németország, a munkalehetőségek miatt.

Ha Ukrajna csatamezővé vált a Kelet és Nyugat között, akkor Budapest gyakran úgy érzi, hogy játszótér a viszályban. Krekó Péter meglepőnek nevezi, milyen nyílt az orosz befolyás, Moszkva teljesen bolondot csinál a magyarokból. Orbán Putyin bábja lett. Azt hiszi, hogy kijátszhatja a Keletet a Nyugat ellen.

(Klubrádió/Szelestey Lajos)

forrás:168óra.hu

Leave a Reply 109 megnézve, 1 alkalommal mai nap |