< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Rudolf Péter a magyar közéletről: „Ez már pszichés torzulás”

| Mobile | RSS

Rudolf Péter a magyar közéletről: „Ez már pszichés torzulás”

2015. március 18. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Rudolf Péter a magyar közéletről: „Ez már pszichés torzulás”

Ha nem „lazulunk el”, nem látunk rá önmagunkra, akkor marad a befeszülés, a sok kibékíthetetlennek tűnő ellentét – mondja Rudolf Péter. A Kossuth-díjas színész-rendező legújabb filmsorozata, a Kossuthkifli mellett beszél frusztrációról, indulatról, prekoncepciókról, és hogy mit keres mostanság a Radnóti Színházban. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban.

“Egy történelmi regény vagy film árnyaltabban képes körbejárni egy kort, személyt, mint egy politikai vitaműsor. De tartok tőle, hogy annyi frusztráció, indulat és prekoncepció halmozódott fel, hogy ha csak bemondanék néhány címet, nevet, mint filmötletet, össztűz zúdulna rám valamely oldalról. Mintha a témaválasztás már önmagában értékítélet lenne” – mondja Rudolf Péter.

A Kossuth-díjas színész-rendezőt legújabb filmsorozatáról, a Kossuthkilfliről kérdeztük, de beszélt arról is, hogy milyen támadási felületeket adott a film, mit diktál a korszellem és a reklámlogika, illetve, hogy szerinte milyen drámapedagógiai játékot lehetne bevezetni a közéletbe.

„Az utóbbi időben olyan erős az ellenségkép, hogy szinte mindegy, mit látunk, képesek vagyunk elhitetni magunkkal az ellenkezőjét is. Ez már pszichés torzulás” – szögezi le a színész, majd választ ad arra a kérdésre is, hogy vállalná-e Bálint András után a Radnóti Színház vezetését.

forrás:heti válasz.hu

Leave a Reply 188 megnézve, 1 alkalommal mai nap |