< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Nem hagyja annyiban az MSZP

| Mobile | RSS

Nem hagyja annyiban az MSZP

2015. március 21. | hozzászólás | Közélet

Nem hagyja annyiban az MSZP

Plenáris ülésre fogja kérni korrupcióellenes csomagját az MSZP-s Bárándy Gergely, miután az Országgyűlés igazságügyi bizottságának kormánypárti többsége hétfőn elutasította a három javaslat napirendre vételét.
hirdetés

A képviselő lapunknak elmondta: érthetetlennek tartja, hogy miért nem tud támogatni a Fidesz-KDNP három olyan törvényjavaslatot, amelyek egyértelmű eredményekkel szolgálnának a közélet tisztábbá tételében. Az egyik arról szól, hogy az államtitkárok, közigazgatási államtitkárok, miniszterelnöki megbízottak, miniszteri biztosok ne tudjanak egyszerre több állami pozíciót is betölteni.

A másik a vagyonnyilatkozatok kérdésével foglalkozik, a harmadik pedig azt akarja elérni, hogy egyetlen állami szerv se folytathasson önvizsgálatot a működése szabályszerűségét érintően, hanem az ezeket felügyelő, illetékes miniszterek kötelessége legyen e hatóságok, hivatalok rendszeres vizsgálata, s az erről való beszámolás – ismertette Bárándy.

A képviselő szerint azzal, hogy hogy a minisztereknek beszámolási kötelezettségük lenne az illetékes parlamenti bizottságban, a nyilvánosság jelentősebb szerepet kaphatna az állami szervek és a kormányhivatalok ellenőrzésében, a miniszteri mulasztásnak pedig politikai súlya és következménye lenne. “Ha a kormányoldalnak nincs mit szégyellnie és takargatnia, ezt a csomagot támogatnia kellett volna a bizottságban, s támogatnia kell majd a plenáris ülésen is” – fogalmazott az MSZP-s politikus.
forrás:népszava online.hu

Leave a Reply 210 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: