< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Újabb vereség jöhet: A Fidesz elengedi Tapolcát?

| Mobile | RSS

Újabb vereség jöhet: A Fidesz elengedi Tapolcát?

2015. március 21. | hozzászólás | Közélet

Újabb vereség jöhet: A Fidesz elengedi Tapolcát?

Orbán Viktor nem tervez személyes kampányt Tapolcán – írta a Népszabadság. A kormányoldalon nem adták fel előre az április 12-i választást, de nem is számítanak győzelemre. Állítólag a veszteség minimalizálása a terv.
Megbízható, stabil befektetési vállalatot keres? Az XTB vállalatcsoportot számos felügyelet, mint a brit FCA biztosítja és garantálja. 12 év nemzetközi tapasztalat az Ön biztonságáért. Próbálja ki!

Tapolcán hangulatválasztás lesz – mondta a lapnak egy kormányközeli forrás, aki – más fideszes politikusokhoz hasonlóan – azt sem zárta ki, hogy a tapolcai körzetben induló Fidesz-KDNP-jelölt, Fenyvesi Zoltán csak harmadik lesz a jobbikos riválisa és az MSZP-s Pad Ferenc mögött. A veszprémi választás elemzésekor a Fidesz-vezérkar tanulmányozta az adatokat, és semmi sem utal arra, hogy e mutatók ne lennének érvényesek Tapolcán is.

Egyesek szerint a konfliktusos kormányzati intézkedések negatív hatását nem lehet mozgósítási technikákkal felülírni, ráadásul az első olyan vasárnap emléke is élő lesz, amikor nem nyithattak ki a boltok.

Mások szerint egy tapolcai Jobbik-győzelem stratégiai szempontból nem lenne “teljesen rossz” a Fidesznek, április 13-tól ugyanis Brüsszelben és Washingtonban is lehet azzal érvelni, hogy lám, a Fidesz, illetve Orbán gyengítése a szélsőséges, EU- és Amerika-ellenes Jobbikot erősíti. És a Fidesz, illetve Orbán Viktor az egyetlen valóságos erő, amelyik meg tudja akadályozni a Jobbik hatalomra jutását. Bár ezt az érvelést a feltételezett tapolcai eredménnyel nem könnyű megtámasztani – írta a Népszabadság.

forrás:napi gazdaság.hu

Leave a Reply 129 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: