< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Franciaországgal ijeszteget a miniszterelnök

| Mobile | RSS

Franciaországgal ijeszteget a miniszterelnök

2015. március 22. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Franciaországgal ijeszteget a miniszterelnök

A brit gazdaság Franciaországéhoz hasonló „katasztrofális” helyzetbe kerülne, ha a májusi választásokat a Munkáspárt nyerné – írta vasárnap megjelent kampánycikkében David Cameron brit miniszterelnök.

David Cameron szerint – akinek írását a tekintélyes vasárnapi konzervatív brit lap, a The Sunday Times közölte – Ed Miliband, a Labour vezetője és miniszterelnök-jelöltje már három éve ugyanarra a pályára akarta volna állítani Nagy-Britanniát, amelyet az akkor alakult új francia kormány jelölt ki.

Munkanélküliség

Franciaországban azonban csaknem kétszer magasabb a munkanélküliség, mint Nagy-Britanniában, a brit gazdaság viszont hétszer olyan gyorsan növekszik, mint a francia. Ha Miliband megvalósíthatta volna „francia álmát”, annak következménye a munkahelyek számának katasztrofális zuhanása, az életszínvonal visszaesése, kiugró mértékű államadósság és a jövőbe vetett remények gyors elenyészése lett volna – írta a brit kormányfő.


űDavid Cameron keményen kampányol a május 7-i választások előtt
Forrás: AFP/Paul Ellis

Cameron szerint a brit gazdaságban naponta ezer új munkahely jött létre azóta, hogy 2010-ben a Konzervatív Párt vezette koalíció kormányra került, és egyedül az észak-angliai Yorkshire megyében több állás keletkezett az azóta eltelt időszakban, mint egész Franciaországban.
Éles a verseny

Nagy-Britanniában május 7-én tartják a parlamenti választásokat. A vasárnap ismertetett legutóbbi közvélemény-kutatások szerint a Munkáspárt támogatottsága néhány százalékponttal megelőzi a konzervatívokét, de ahhoz nem lenne elégséges, hogy a Labour abszolút többséghez jusson a londoni alsóházban.

A Konzervatív Párt és jelenlegi koalíciós partnere, a Liberális Demokraták együttes támogatottsága – ha ezek az arányok érvényesülnek a májusi választáson – elég lenne a működőképes parlamenti többség eléréséhez.

forrás:origo.hu

Leave a Reply 172 megnézve, 1 alkalommal mai nap |