< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: A fél Fidesz megkaphatta a fülest a Quaestor-bukás előtt

| Mobile | RSS

A fél Fidesz megkaphatta a fülest a Quaestor-bukás előtt

2015. március 25. | hozzászólás | Közélet

A fél Fidesz megkaphatta a fülest a Quaestor-bukás előtt

“A Fideszben legalább 2-3 nappal a Hungária Értékpapír Zrt. bedőléséről szóló március 5-i első hírek, és 6-7 nappal a Quaestor öncsődje előtt tudták, hogy ez a két cég lehet a következő”

– írja az Index egy március 4-i háttérbeszélgetésre hivatkozva, ahol “a Fidesz-frakció egyik tagja” beszélt. A politikus meg is nevezett három céget, köztük a Hungária Zrt.-t és a Quaestort. Az információk így eljuthattak a párt képviselőcsoportjának tagjaihoz, és a fideszes kormányzati szereplőkhöz is.

A Hungária Értékpapír március 5-án, a Quaestor-cégcsoport pedig március 9-én dőlt be: ezeken a napokon rendelték ki az MNB-s felügyeleti biztosokat.

A háttérbeszélgetésen szinten jelen lévő hvg.hu meg is kereste a Quaestort, ám akkor még jogi retorziókkal fenyegették őket a cég képviselői.

Ugyanebben az időben dönthetett úgy a Külgazdasági és Külügyminisztérium alá tartozó Nemzeti Kereskedőház, hogy kiveszi a pénzt a Quaestorból. És ekkor utasíthatta Orbán Viktor, mint állítja, a minisztériumokat, hogy minden pénzt vegyenek ki úgy általában a brókercégekből.

forrás:444.hu

Leave a Reply 242 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: