< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: 2500 milliárdot kellene behajtania a NAV-nak

| Mobile | RSS

2500 milliárdot kellene behajtania a NAV-nak

2015. március 27. | hozzászólás | Közélet

2500 milliárdot kellene behajtania a NAV-nak

Az adóhatóság 2500 milliárd forint köztartozást tartott nyilván 2014 végén, ennek legfeljebb ötödrésze jöhet be az államkasszába – írta a Magyar Nemzet.

A lap pénteki számában a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) adataira hivatkozva azt írta, hogy a 2500 milliárd forint köztartozásból mintegy 200 milliárddal magánszemélyek, 300 milliárddal működő vállalkozások tartoznak a NAV-nak. A legnagyobb összegű tartozást, mintegy 2000 milliárd forintot, a felszámolás alatt álló, vagy más ok miatt megszűnésre ítélt vállalkozásoktól kellene behajtani.

Kis Péter András szóvivő elmondta: tavaly 1,2 millió végrehajtást indított a hatóság, és ezekből mintegy 360 milliárd forint folyt be. Elmondta: az adóhatóság leginkább a magánszemélyek és a működő vállalkozások esetében léphet fel eredményesen, az ezer milliárdos nagyságrendű tartozást felhalmozó megszűnés előtt álló társaságoktól tavaly összesen 5,5 milliárd forint köztartozást tudtak behajtani.

Tavaly a NAV adatai szerint némileg nőtt a magánszemélyek tartozása, mintegy 10 milliárd forinttal, míg csaknem 40 milliárddal csökkent a működő vállalkozásoké.
forrás:hvg.hu

Leave a Reply 170 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: