< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Így építik ki a fideszes médiabirodalmat

| Mobile | RSS

Így építik ki a fideszes médiabirodalmat

2015. március 27. | hozzászólás | Közélet

Így építik ki a fideszes médiabirodalmat

Habony Árpád és Győri Tibor vezetésével épül ki az új, Fideszhez közeli médiabirodalom – írja a Heti Válasz.

A lap értesülései szerint az új média központi cégét Habony Árpád kormányfői tanácsadó, valamint a Miniszterelnökség államtitkári karából tavaly kikerülő Győri Tibor vezeti majd. Mint írják, Habony ezzel hivatalosan is kilép a piacra, titkos stratégából médiabefektetővé válik, míg Győri korábban részt vett a Napi Magyarország létrehozásában és segítette a Magyar Nemzettel való összeolvadását.

Az új médiabirodalomhoz tartozik majd egy Via.hu nevű közéleti véleményportál – amely elméletileg a Jobbikhoz pártolt, kiábrándult fideszes szavazók megnyerésére is alkalmas lehet – egy, a megszűnt Helyi Témához hasonló, ingyenes hetilap, egy üzleti hírportál a Napi Gazdaság alapjain, illetve talán egy rádió is.

A Heti Válasz úgy tudja, hogy a Napi Gazdaságot Liszkay Gábor, a Magyar Nemzet volt főszerkesztője veheti át, aki egy politikával, gazdasággal és sporttal foglalkozó lapot alakítana ki. Míg Habonyék az interneten tájékozódókat akarják elérni, addig Liszkayék feladata állítólag a hagyományos hírfogyasztók megnyerését tűzi ki célul.
Régi arcok a Viánál

Az egész történetben a Heti Válasz szerint a kulcsszerepet a Via.hu viheti, az emögött álló cég vezetője, Csúri Ákos azonban nem kommentálta a lap értesüléseit. Információik szerint szerepel ugyanakkor, hogy a Via.hu szerkesztői között feltűnhet majd a 2009–2010-ben működött konzervatív hetilap, a Nagyítás szerzői köréből ismert Száraz Miklós György és Brém-Nagy Ferenc, valamint az ex-Magyar Nemzetes Torkos Matild. A HV szerint akár Bayer Zsolt is feltűnhet külső szerzőként.

Ráadásul Habony barátja, Andy Vajna filmügyi kormánybiztos akár befolyást szerezhet a TV2-ben.

Mint a lapból kiderül, a köztelevízió M1-es csatornájával szemben kormányzati oldalon nincs nézettségi elvárás – az esti fél nyolcas híradójuk 200 ezer követőjéhez képest az RTL Klub és a TV2 hírműsorát négyszer-hatszor annyian nézik – itt inkább az a cél, hogy a kormány üzenetei „akadály- és zökkenőmentesen” jussanak el a fogyasztókhoz.
Bejelentés a jövő héten?

Szerdán a Hvg.hu is hasonló értesülésekről írt, illetve arról, hogy bő egy hétre van attól a Századvég (a Napi Gazdaság tulajdonosa), hogy bejelentést tegyen az új jobboldali médiacsoportról. A portálnak a Fideszből két vezető politikus is megerősítette, hogy az új közéleti lap kialakítását a párt központja is kiemelten kezeli. Egy magas rangú fideszes forrás a Hvg.hu-nak arról is beszélt, hogy a kormánynál állítólag szeretnének egy, a pártot támogató értelmiségieknek szánt hetilapot is, és erre ideális volna a Heti Válasz, más források viszont cáfolták a lap eladását.

forrás:mno.hu

Leave a Reply 205 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: