< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Nem változik a titkosszolgálat irányvonala Leváltották a CIA Terrorelhárító Központjának vezetőjét//// Il ne change pas le sens de l’intelligence Déposé tête du Centre de lutte contre le terrorisme de la CIA

| Mobile | RSS

Nem változik a titkosszolgálat irányvonala Leváltották a CIA Terrorelhárító Központjának vezetőjét//// Il ne change pas le sens de l’intelligence Déposé tête du Centre de lutte contre le terrorisme de la CIA

2015. március 27. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Nem változik a titkosszolgálat irányvonala

Leváltották a CIA Terrorelhárító Központjának vezetőjét

Leváltották az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) Terrorelhárító Központjának (CTC) igazgatóját, aki a kémszervezetnél egyebek között az Obama bin Laden kézre kerítését célzó műveletek és a dróncsapások irányítója volt.

 

A tisztséget kilenc éven át betöltő illető kilétéről – aki túlélt három CIA-igazgatót és két elnök alatt is szolgált – a hírt közzétevő The Washington Post című lap a csütörtöki számában a korábban nyilvánosságra került értesülések alapján csak annyit árult el, hogy a keresztneve Mike, a CIA-nál pedig “Roger” fedőnéven emlegették. Irányítása alatt a CTC-t félkatonai szervezetté alakult át, amely több ezer feltételezett terrorista és militáns, valamint ismeretlen számú civil megöléséért felelős.

A terrorelhárítás ölésközpontú megközelítését testesítette meg, ami sok muszlimot felbőszített, annak ellenére, hogy áttért az iszlám hitre” – írta a lap.

“Roger” elmozdítása része a John Brennan igazgató nevéhez fűződő, a hírszerző ügynökség egészére kiterjedő szervezeti átalakításnak. Ennek során több tucatnyi vezető állásban történik személycsere és régóta meglévő szervezeti részlegeket váltanak fel “hibrid egységek”, amelyekben elemzők és operatív ügynökök egyaránt helyet kapnak.

A lap úgy értesült, hogy “Roger” elmozdításával nem sokat körülményeskedtek: a CIA alkalmazottjai egy szervezeti ábrából értesültek a személycseréről. A cikk szerint a CTC megölte az al-Kaida központi vezetőinek többségét, ami után jelentősen csökkent a dróncsapások száma. “A CTC ugyanakkor kevés új megközelítést talált a terrorcsoport átalakuló és sokasodó utódjainak feltartóztatására” – írta a tekintélyes washingtoni újság.

Fotó: freedigitalphotos.net/franky242

“Roger” helyét az ötvenes éveiben járó “Chris” veszi át, aki már több vezető beosztást is betöltött a CIA-nál, egyebek között volt az afganisztáni műveletek főnöke is. A 90-es évek vége óta vett részt az ügynökség terrorelhárítási műveleteiben és a közelmúltig a CIA titkos szolgálatának harmadik embere volt.

Az új vezetőnek fontos szerepe lesz az Iszlám Állam elleni stratégia kidolgozásában. Volt és jelenlegi amerikai tisztségviselők szerint “Chris” ugyanolyan “agresszív”, mint az elődje volt. Kinevezése nem jelent irányváltást a CTC működésében, mint ahogy nem értelmezhető annak jeleként sem, hogy a CIA a jövőben kevésbé hajlana a halálos csapások alkalmazására. A nemzedéke egyik legjobb hírszerző tisztjeként jellemzett “Roger” is a CIA-nál marad.

A lap szerint a CTC volt vezetőjének feltételezések szerint része lehetett a CIA titkos börtöneinek fenntartásában, valamint abban, hogy terroristagyanús személyek ellen kínzást alkalmaztak.

forrás:ma.hu

 

Il ne change pas le sens de l’intelligence
Déposé tête du Centre de lutte contre le terrorisme de la CIA

Directeur déchu de l’Agence centrale de renseignements américaine (CIA), Terror Response Center (CTC), qui, entre autres choses était la opérations de kémszervezetnél et dróncsapások gestionnaire pour Obama d’appréhender ben Laden.

L’identité du bureau pendant neuf ans la tenue d’une personne – qui a survécu à trois directeur de la CIA et servi sous deux présidents – l’éditeur de nouvelles du journal The Washington Post sur l’édition de jeudi de seulement vendus sur la base de déjà publié les témoignages, le premier nom est Mike, le mentionné le CIA alias «Roger». Sous la direction de la CCT se est développé en une organisation paramilitaire qui est responsable de milliers de terroristes et militants présumés et tuant un nombre indéterminé de civils.

“L’approche de la lutte contre le terrorisme incarné, ce qui a enragé beaucoup de musulmans, malgré le fait que il se est converti à l’islam” – a écrit le papier.

“Roger” des pièces en mouvement, transformation organisationnelle dans l’ensemble de l’agence de renseignement en ce qui porte le nom du réalisateur John Brennan. Des dizaines de position de leader dans cet échange se passe personnes et départements établis de longue date se tournent vers un «unités hybrides», dont les analystes et agents de renseignement sont donnés espace.

Le panneau a été informé que “Roger” ne bouge pas beaucoup körülményeskedtek: employés de la CIA ont été informés d’un organigramme des changements de personnel. Selon l’article correspondant dans la CCT tué al Qaïda dirigeants centraux de la majorité, après quoi le nombre de dróncsapások considérablement réduite. “La CCT cependant trouvé peu nouvelle approche de la transformation du groupe terroriste et sa descendance nombre croissant de détenus” – écrite par le prestigieux journal à Washington.
Photo: freedigitalphotos.net/franky242

“Roger” location “Chris” pour reprendre la cinquantaine, qui avait également occupé plusieurs postes de direction à la CIA, entre autres choses, était le chef des opérations en Afghanistan. Depuis la fin des années 90, ont pris part à la lutte contre le terrorisme les opérations de l’agence et jusqu’à récemment, était le service clandestin de la CIA du troisième homme.

Le nouveau leader deviendra stratégie importante contre le développement de l’Etat islamique. Anciens et actuels responsables américains était “Chris” aussi bon que «agressif» que son prédécesseur. Nomination, ne constitue pas un changement de direction dans le fonctionnement du CTC comme il ne peut pas être interprété comme un signe que la CIA soit sera moins enclin à l’utilisation des catastrophes mortelles. La génération de l’un des meilleurs officier de renseignement caractérisé comme «Roger» reste la CIA.

La feuille selon le chef de la CCT a été soupçonné d’avoir fait partie de l’entretien des prisons secrètes de la CIA, ainsi que d’être utilisé la torture contre des terroristes présumés.

Source: ma.hu

Leave a Reply 287 megnézve, 1 alkalommal mai nap |