< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Kormányhivatali átszervezés: egységes nyitva tartás, új vezetők

| Mobile | RSS

Kormányhivatali átszervezés: egységes nyitva tartás, új vezetők

2015. március 31. | hozzászólás | Közélet

Kormányhivatali átszervezés: egységes nyitva tartás, új vezetők

Csongrád megye – Új egységes nyitva tartást jelentett be a kormányhivatali átszervezésről tartott sajtótájékoztatóján Juhász Tünde kormánymegbízott. Az új főosztályvezetők nevét is elmondta.

szerző: Dombai Tünde

Átveszi szerdától a kormányhivatal a Magyar Államkincstáról a családtámogatási, szociális és lakásfenntartással kapcsolatos állami feladatokat. Ezek az anyasági támogatás, családi pótlék, gyermekgondozási segély, gyermekgondozási támogatás, nagycsaládosok földgázár-kedvezménye és fogyatékossági támogatás. Ezek jogosultsága, ellátása, mértéke nem változik.

Áprilistól ugyancsak a kormányhivatal veszi át az Országos Egészségbiztosítási Pénztártól az anyatej-elszámolást, az üzemi balesetből eredő foglalkozási megbetegedések gyógyszer, gyógyászati segédeszköz és ellátási térítési díja, hadigondozás és egészségügyi szakellenőrzés területét. Ezek központi ügyintézése Szegeden, a Bécsi körút 5. szám alatt lesz – jelentette be a helyszínen tartott sajtótájékoztatóján Juhász Tünde kormánymegbízott. A kormányhivatal része lesz a környezetvédelmi felügyelőség is.

Az átszervezés lényege, hogy az ügyintézés hatékonyabbá, gyorsabbá, olcsóbbá váljon. Ennek érdekében a 16 eddigi szakigazgatóság és 5 járási hivatal integrálódik, és 11 főosztály fog működni. Megszűnnek a szakigazgatóságok és szakhatósági eljárások, az adott szakterületek szakértői véleménnyel támogatják az eljárásokat, melyek projektszemlélettel intéznek.

Egységes ügyfélfogadási rendben fogadják ezután az ügyfeleket a hivatalok. Valamennyi főosztály és járási hivatal valamennyi egysége hétfőn 8-tól 17 óráig, kedden, szerdán és csütörtökön 8-tól 16 óráig és pénteken 8-tól 12 óráig tart nyitva. Ügyek ezután is elindíthatók lesznek a járási kormányablakokban. Az ügysegédek pedig valamennyi településen ellátják az ügyfélfogadást, ők ezután is megszokott rendben várják az ügyfeleket.

A 11 megyei főosztály létrejöttével az eddigi 166 vezetői státusz 43 százalékkal kevesebbre, 95-re olvad. Eddig 8 ügyintéző jutott egy vezetőre, mostantól 16 fog. Összességében az államkincstártól 22 munkatárs, az OEP-től 4 fő és zöldhatóság állománya kerül át a kormányhivatalhoz. Az Atiköfe az eddigi 4 megyés hatásköre helyett ezután csak két megyére, Csongrádra és Bács-Kiskunra koncentrál, emiatt 6 státuszt átvesz Békés megye. Cél az ügyfélelégedettség. A kormánymegbízott kérdésre elmondta: az új vezetők kiválasztását nagyon szigorúan a szakmai kvalitások határozták meg.

Juhász Tünde felsorolta az új főosztályokat és vezetőiket. A műszaki, engedélyezési és fogyasztóvédelmi főosztályt képezi szerdától a fogyasztóvédelmi, a közlekedési és a műszaki, biztonsági hatóság, a vezetője Szeri István lesz. (Nem a Tisza Volán volt igazgatója, hanem a közlekedési felügyelet eddigi vezetője.) Az élelmiszerlánc-biztonsági és földművelésügyi főosztály szintén három igazgatóságból jön létre: az élelmiszerlánc-biztonsági és állat-egészségügyi, a földművelésügyi, illetve a növény- éj talajvédelmi hatóságból. A vezetőjük Lamperné Horváth Éva lesz.

A népegészségügyi főosztály egyedül marad, a tisztiorvosi szolgálat vezetője Bosnyákovits Tünde lesz. A családtámogatási és társadalombiztosítási főosztály – a legnagyobb szervezeti egység – a nyugdíjbiztosítóból, az államkincstár és OEP átvett munkatársaiból, valamint a rehabilitációs szakigazgatási szerv egy részéből alakul meg. Vezetője Hajnal Gabriella lesz.

A gyámügyi és igazságügyi főosztály az igazságügyi szolgálatból, illetve a szociális és gyámhivatalból tevődik össze, Mezey Róbert vezetésével. A foglalkoztatási főosztály a korábbi munkaügyi központból, a munkaügyi- és munkavédelmi hatóságból, illetve a rehabilitációs szerv másik részéből áll össze, Zámbó Anita vezetésével. A környezetvédelmi és természetvédelmi főosztály alakul meg a zöldhatóságból, Börcsök Levente irányításával.

A földhivatali főosztály a szintén egyedül maradó földhivatalból rendeződik át, Tóth Zoltánnal az élen. A hatósági főosztály az építésügyi és örökségvédelmi hivatalból, a kormányhivatal eddigi oktatási, hatósági és törvényességi főosztályából olvad egybe, Banga Ágnes vezetésével.

A pénzügyi és gazdálkodási főosztály – a második legnagyobb egységként – része lesz az informatika, a pénzügyi és gazdálkodási főosztály a beruházással, beszerzéssel. Főosztályvezetője Schleining Ibolya lesz. A jogi és koordinációs főosztály alakul meg a jogi és a humánpolitikai osztályból Szepesiné Hídvégi Julianna irányításával.

forrás:dm.hu

Leave a Reply 1001 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: