< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Feloszlatják a parlamentet David Cameron a királynőnél//// Dissous le parlementDavid Cameron que la reine

| Mobile | RSS

Feloszlatják a parlamentet David Cameron a királynőnél//// Dissous le parlementDavid Cameron que la reine

2015. április 2. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Feloszlatják a parlamentet

David Cameron a királynőnél

Korábban a király vagy a királynő kiváltsága volt – a regnáló miniszterelnök kérése alapján – a parlament feloszlatásának engedélyezése az Egyesült Királyságban. A rögzített választási ciklust előíró új parlamenti törvény óta először fordul elő, hogy a törvényhozás háza automatikusan feloszlatja önmagát az országos választások előtt. David Cameron II. Erzsébetnél tett mai látogatása ezért nem volt más, mint PR-akció.

David Cameron miniszterelnököt elkísérte koalíciós partnere, a liberális párt vezetője, Nick Clegg.

David Cameron Nagy-Britannia miniszterelnöke és II. Erzsébet királynő

Látogatásuk a Buckingham Palace-ben teljesen értelmetlen – a The Independent beszámolója szerint. Csak azért mentek, hogy hallják még egyszer „dorombolni” a királynőt – jegyzi meg epésen a lap. A vizit időzítése sem véletlen, éppen egybeesett a munkáspárti Ed Milliband nagy dobásával, aki pont abban az időpontban udvarolt a baloldali üzletembereknek.
Visszatérve a királynői audienciáról a miniszterelnök a Downing Street 10 előtt intézett beszédet a néphez, melynek lényege egy éles határvonal meghúzása volt, közte és a baloldali pártvezető között. – A következő miniszterelnök, aki átlép ezen az ajtón, vagy Ed Miliband lesz, vagy én – mondta. 38 nap múlva önöknek nehéz döntést kell hozniuk: választhatnak egy növekvő gazdaságot, amely munkahelyeket hoz létre, biztosítja a javuló egészségügyhöz szükséges pénzeszközöket, valamint egy olyan kormányt, amelyik 30 millió keményen dolgozó ember adóját fogja csökkenteni, és biztonságos országot teremt. Vagy választhatják Ed Miliband gazdasági káoszt hozó Britanniáját, 3000 fonttal magasabb adókat a dolgozó családok számára és az ellenőrizetlen költekezést, melynek következménye az adósság növekedése és a munkahelyek elveszítése lesz – nyilatkozta David Cameron.

Ed Miliband, a Munkáspárt vezetője

A mintegy öthetes kampány alatt több TV-vitát rendeznek a pártvezetők részvételével, amelyeken – természetesen – a miniszterelnök is jelen lesz, hiszen demokráciában nem fordulhat elő, hogy egy kormányfő vagy miniszterelnök-jelölt ne álljon ki vitára a riválisaival.

A BBC legutóbbi, március végi felmérése alapján így áll a pártok versenye:
• Con (Konzervatív párt) 34% +1
• Lab (Munkáspárt) 34% +0
• UKIP (UKIP) 13% +0
• Lib Dem (Liberális demokraták) 8% +0
• Green (Zöldek) 5% -1
• Other (Egyéb) 6% +0

Természetesen a választásokig még sok víz folyik le a Temzén, ezek a számok változhatnak a hátralévő öt hét alatt, de eldördült a startpisztoly, május 7-én szavaznak a britek.

Ollózta: Markó Beáta

 

forrás:168óra.hu

 Dissous le parlement

David Cameron que la reine

Auparavant, il était le roi ou la reine du privilège – à la demande du premier ministre en titre – pour permettre la dissolution du Parlement au Royaume-Uni. Depuis la loi électorale fixe fournissant pour la première fois dans le nouveau Parlement, le corps législatif lui-même dissoudre automatiquement avant les élections nationales. David Cameron II. La visite d’aujourd’hui à Elizabeth, donc ce était rien de plus que la campagne de relations publiques.

Le Premier ministre David Cameron, accompagné d’un partenaire de coalition, le chef du Parti libéral Nick Clegg.
David Cameron, Premier ministre de Grande-Bretagne et II. Queen Elizabeth

Leur visite à Buckingham Palace était complètement inutile – comme rapporté par The Independent. La seule raison pour laquelle je suis allé à entendre une fois de plus “ronronnement” la reine – dit avec amertume de la page. Aucun calendrier de coïncidence de la visite, juste coïncidé avec le Parti travailliste, Ed Miliband grand jet, qui courtisait le point gauche pour les entreprises à l’époque.
Pour revenir à la audienciáról de la Reine du Premier ministre au 10 Downing Street dans un discours adressé au peuple, dont l’essence était une frontière nette, entre lui et le dirigeant de gauche partie entre les deux. – Le prochain premier ministre, qui quittera par cette porte, ou Ed Miliband sera, ou I – at-il dit. 38 jours, vous devez prendre une décision difficile: choisir entre une économie en croissance qui crée des emplois, fournit les fonds nécessaires pour améliorer les soins de santé, et un gouvernement qui permettra de réduire les impôts pour 30 millions de personnes qui travaillent dur, et de créer un pays sûr. Ou opter pour Ed Miliband chaos économique établissant Britanniáját, taxes £ 3,000 plus élevés pour les familles de travailleurs et dépenses incontrôlées, la conséquence sera une augmentation de la dette et de la perte d’emplois – a déclaré David Cameron.
Ed Miliband, le leader du Parti travailliste

Pendant la campagne d’environ cinq semaines, plus de débat télévisé aura lieu dans les chefs de parti de la fréquentation, qui – bien sûr – le Premier ministre sera également présent, parce que la démocratie ne est pas possible qu’un chef de gouvernement ou un candidat du premier ministre ne tient pas de débat dans les rivaux.

Basé sur récente enquête de la BBC à la fin de Mars donc est la concurrence des parties:
• Con (Parti conservateur) 34% 1
• Lab (Parti travailliste) 34% 0
• UKIP (UKIP) 13% 0
• Lib Dem (libéraux-démocrates) 8 __gVirt_NP_NN_NNPS<__% 0
• Vert (Vert) 5% -1
• Autres (Autres) 6% 0

Bien sûr, l’élection est encore beaucoup d’eau qui coule sur la Tamise, ces chiffres sont susceptibles de changer au cours des cinq semaines restantes, mais a été congédié le pistolet de départ, 7 mai vote pour les Britanniques.

Ollózta: Marko Beata

Source: 168óra.hu

 

Leave a Reply 119 megnézve, 1 alkalommal mai nap |