< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Brókerbotrány – összefogtak a pártok

| Mobile | RSS

Brókerbotrány – összefogtak a pártok

2015. április 3. | hozzászólás | Közélet

Brókerbotrány – összefogtak a pártok

Az LMP összegyűjtötte a megfelelő számú aláírást egy parlamenti vizsgálóbizottság felállításának kezdeményezéséhez a brókerbotránnyal kapcsolatban. A javaslatot a MSZP és a Jobbik is támogatja.

Szél Bernadett és Schiffer András társelnökök ezt pénteki sajtótájékoztatójukon jelentették be, hangsúlyozva: a testület célja a brókerbotrányok felelőseinek feltárása, a rendszerszintű hibák és jogszabályi hiányosságok kiszűrése, valamint a politika és a gazdasági bűnözői réteg összefonódásának kivizsgálása lenne.

Szél Bernadett a kisbefektetők mielőbbi kárpótlását sürgette, és azt hangsúlyozta: olyan pénzügyi rendszerre van szükség, amelyben nem fordulhatnak elő hasonló csalások. Mint mondta, az emberek védtelenek azon “simlis gazdasági bűnözői réteggel szemben”, amely összefonódott a korrupt politikai elittel.

Schiffer András reményét fejezte ki, hogy a kormányoldal nem talál kibúvót a vizsgálóbizottság felállítása alól, ahogy azt tette pártja másik kezdeményezésével, a NAV visszásságainak feltárásával kapcsolatban. A kezdeményezést eddig 49 képviselő írta alá, frakciójuk mellett szocialista, jobbikos és az Együtthöz, valamint a Liberálisokhoz köthető független képviselők.

Emlékeztetett: pártja 1997 óta, vagyis a tőkepiaci törvény hatálya óta tekintené át, hogy az egyes kormányok betartották-e azt, de arra is választ vár a testülettől, milyen kiskapukat rejt a szabályozás.

Ugyancsak feltárnák: Orbán Viktor miniszterelnök eleget tett-e hivatali kötelezettségének a Quaestor-üggyel kapcsolatban. Szerinte nem homályos utasításokat kellett volna adnia a kormányfőnek, hanem a kisbefektetők pénzének megóvását kellett volna elősegítenie.

Az ETO-park kiemelt beruházássá nyilvánításával kapcsolatban Szél Bernadett kijelentette: a kormánynak fontosabbak a stadionok, mint az emberek. Szerinte az, hogy nem lesz kötelező közbeszerzést kiírni az egyes vagyonelemek értékesítésére, lehetővé teszi, hogy “a károsultak nyomorán juttassanak vagyonelemeket” különböző érdekkörökhöz.

forrás:napi gazdaság.hu

Leave a Reply 237 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: