< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Június 3-ig vagy tovább is tarthat a vizsgálat Nyomoz az ügyészség a végrehajtói kamara ügyében

| Mobile | RSS

Június 3-ig vagy tovább is tarthat a vizsgálat Nyomoz az ügyészség a végrehajtói kamara ügyében

2015. április 4. | hozzászólás | Közélet

Június 3-ig vagy tovább is tarthat a vizsgálat
Nyomoz az ügyészség a végrehajtói kamara ügyében

Nyomozást rendelt el a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamaránál (MBVK) történtek miatt pénteken a Budapesti Nyomozó Ügyészség.

Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője közölte: az Igazságügyi Minisztérium közigazgatási államtitkára által tett feljelentés alapján a Budapesti Nyomozó Ügyészség hűtlen kezelés bűntettének gyanúja miatt rendelte el a nyomozást ismeretlen tettes ellen. A nyomozás határideje június 3., az időtartam meghosszabbítható.

A feljelentés a MBVK működésével, gazdálkodásával kapcsolatos, azonban az ügyről bővebb tájékoztatást az ügyészség nem adhat – fogalmazott a szóvivő.

Az igazságügyi tárca március végén adott tájékoztatást arról, hogy különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettének alapos gyanúja miatt feljelentést tett ismeretlen tettes ellen a végrehajtói kamaránál végzett audit alapján.

A minisztérium felügyeleti jogkörében eljárva rendelte el a MBVK teljes körű átvilágítását és működésének auditálását. A jogi és pénzügyi auditorok jelentésének elemzése során a tárca több – meg nem nevezett – ponton és több kérdésben is olyan körülményeket észlelt, amely kapcsán felmerült a bűncselekmény elkövetésének gyanúja – közölte akkor a minisztérium.

A Mandiner.hu portál március elején arról írt, hogy a kamara működéséről három jelentés – számviteli-gazdasági, jogi és informatikai – készült; a szervezet egyebek mellett több tízmillió forintos éves közgyűléseket tartott, és közel 40 millió forintot költött az egyik kereskedelmi csatornán futó sorozatban való megjelenésre.

forrás:ma.hu

Leave a Reply 211 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: