< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: A kormány az erőszak és a terrorizmus minden formáját visszautasítja

| Mobile | RSS

A kormány az erőszak és a terrorizmus minden formáját visszautasítja

2015. április 5. | hozzászólás | Fecsegő hírek

A kormány az erőszak és a terrorizmus minden formáját visszautasítja – mondta a csütörtöki kenyai
terrorakcióval kapcsolatban Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, aki szerint az ilyen események világossá teszik, hogy a világban egyre nő a terrorfenyegetettség.

Szijjártó Péter erről egy pénteki budapesti sajtótájékoztatón beszélt.

A kenyai Garissa városában egy egyetemi épületben végrehajtott túszejtő akcióban 147 ember vesztette életét. A rajtaütés elkövetőjeként az al-Shabaab szomáliai iszlamista milícia jelentkezett. A biztonsági erők estére visszafoglalták az épületet az iszlamista szélsőségesektől.

A külgazdasági és külügyminiszter úgy fogalmazott: a kenyai terrorakciót elkövető terrorszervezet az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezettel próbál versenyre kelni, és ez is megerősíti, hogy erősíteni és fokozni kell az Iszlám Állam elleni harcot, amelyben Magyarországnak értékalapú kötelessége részt vennie.

Tájékoztatott arról is, hogy a honvéd vezérkar vezetői hamarosan visszatérnek Irakból, ahol megnézték azt a térséget, ahol a magyar katonák “esetleges szerepvállalása meg fog történni”.

A parlamenti pártokat is tájékoztatják ebben a témában, és áprilisban dönthet az Országgyűlés az esetleges katoni szerepvállalásról – mondta.

Szijjártó Péter megköszönte és felelős döntésnek nevezte, hogy a Demokratikus Koalíció is támogatja a kormány szándékát, hogy az Iszlám Állam elleni harcban magyar katonák is részt vegyenek.

Az eseményen készült videó vágatlan változata letölthető a sajtószobában.

(MTI)
forrás:kormányportál

Leave a Reply 207 megnézve, 1 alkalommal mai nap |