< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Szörényi: „Ő lenne a következő miniszterelnök? Én nem szavaznék rá”

| Mobile | RSS

Szörényi: „Ő lenne a következő miniszterelnök? Én nem szavaznék rá”

2015. április 8. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Szörényi: „Ő lenne a következő miniszterelnök? Én nem szavaznék rá”

Világéletemben többre tartottam a mások és a magam szabadságát, mint hogy megpróbáljak megfelelni vélt vagy valós pártelvárásoknak, ide-oda csapódó megmondóemberek véleményének – mondja a hetvenedik születésnapját ünneplő Szörényi Levente. Nagyinterjú a csütörtöki Heti Válaszban.
Hirdetés

A Kossuth-díjas dal- és zeneszerző elárulja, mi a véleménye az István, a király-rendezésekben harminc év alatt megjelenő formabontó ötletekről, a balról és jobbról kapott támadásokról és az elmaradt elszámoltatásról. Az is kiderül, melyek azok az ügyek, amelyekben – kritikai észrevételei mellett – továbbra is kiáll Orbán Viktor mellett, és ki az a fideszes politikus, akit nem látna szívesen a miniszterelnöki székben.

Káptalantóti-bácshegyi borosgazdaként elmondja, mire számít a hétvégi tapolcai választáson, a Jobbik előretöréséről pedig úgy vélekedik: „Egyelőre messze vannak attól, hogy kormányképesek legyenek, mindenesetre az ország szempontjából rendkívül károsnak tartom a párt és a köré szerveződött »szubkultúrát«. A zenében éppúgy nem bírom, ha »nemzeti rocknak« nevezett, háromakkordos, csühölős szkinhedzenével butítják az embereket, mint ahogy a Pilis-kutatásban sem kedvelem az önjelölt »főtáltosokat«, akiket az őstörténetnél sokkal jobban érdekel a bankszámlájukon megjelenő bevétel.”

A teljes interjú az április 9-i Heti Válaszban olvasható; lapunk elektronikus formában a Digitalstandon is megvásárolható.
forrás:heti válasz.hu

Leave a Reply 144 megnézve, 1 alkalommal mai nap |