< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Nemzetközi francia tévét hackelt meg az Iszlám Állam

| Mobile | RSS

Nemzetközi francia tévét hackelt meg az Iszlám Állam

2015. április 9. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Nemzetközi francia tévét hackelt meg az Iszlám Állam

Szerda este 10-től a TV5Monde honlapjait, Facebook-oldalát és a tévéadásokat is feltörte az Iszlám Állam, ahova a dzsihádot éltető üzeneteket osztottak meg.
A magukat az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezet tagjainak mondó személyek meghackelték szerda este 22 órától az egész világra sugárzó TV5Monde francia tévéadó honlapjait, és megbénították összes csatornája adását – közölte Yves Bigot, a tévé vezérigazgatója az AFP hírügynökséggel.

“Egyik csatornánkon sem tudunk sugározni, honlapjaink és közösségimédia-oldalaink ellenőrzése kikerült a kezünkből, mindegyiken az Iszlám Állam követelései láthatók” – mondta a vezérigazgató még éjfél előtt.

A kalózok feltették a TV5Monde Facebook-oldalára olyan emberek állítólagos személyazonossági okmányai és önéletrajzai másolatát, akik az IÁ elleni nemzetközi hadjáratban részt vevő francia katonák hozzátartozói.

Éjfél felé a TV5Monde szemmel láthatóan ismét ellenőrzése alá tudta vonni Facebook-oldalait, hajnali egy órára pedig a tévéadások is helyreálltak, de a tévé honlapjai továbbra sem voltak elérhetők.

“Franciaország katonái! Tartsátok magatokat távol az Iszlám Államtól! Most van esélyetek megmenteni a családotokat, éljetek a lehetőséggel! A végtelenül kegyelmes és irgalmas Allah nevében a Kiberkalifátus folytatja kibernetikai dzsihádját az Iszlám Állam ellenségei ellen” – volt olvasható egy üzenetben a tévé Facebook-oldalain, utalva arra, hogy a szervezet kikiáltott egy kalifátust az általa elfoglalt szíriai és iraki területeken. Az üzenet azzal vádolta Francois Hollande francia elnököt, hogy “megbocsáthatatlan bűnt követ el egy céltalan háborúban való részvétellel”.

“Ezért kapták januárban a franciák azokat az ajándékokat a Charlie Hebdónál és a kóser élelmiszerboltban” – olvasható az üzenetben, utalva a 17 halálos áldozatot követelő párizsi terrortámadásokra. “A Kiberkalifátus éppen most kutatja fel azoknak a katonáknak a családtagjait, akik eladták magukat az amerikaiaknak” – zárul az üzenet.

Franciaország része az Egyesült Államok vezette, IÁ elleni nemzetközi hadjáratnak. A koalíció harci gépei hónapok óta bombázzák az IÁ hadállásait Irakban és Szíriában. Kanada éppen szerda este jelentette be, hogy a koalíciós erőkben részt vevő harci gépei aznap végrehajtották első légicsapásaikat az IÁ ellen.
forrás:hvg.hu

Leave a Reply 189 megnézve, 1 alkalommal mai nap |