< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Nocsak? Mégis nyomoznak a Belvárosban

| Mobile | RSS

Nocsak? Mégis nyomoznak a Belvárosban

2015. április 14. | hozzászólás | Közélet

Nocsak? Mégis nyomoznak a Belvárosban

 

Fotó: Népszava

Jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt elrendelte a nyomozást a botrányos belvárosi ingatlaneladások ügyében a Fővárosi Főügyészség – a döntés váratlan, hiszen februárban, bűncselekmény hiányának indokával, a Nemzeti Nyomozó Iroda még elutasította Juhász Péternek az ügyekben tett feljelentését.

Mégis indul nyomozás a botrányos belvárosi ingatlaneladások miatt: a Fővárosi Főügyészség nyomozás felügyeleti és vádelőkészítési osztálya ugyanis hatályon kívül helyezte Juhász Péter korábbi feljelentésének elutasítását, és jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanújával – hivatalból – elrendelte a nyomozást.

Juhász Péter, az Együtt politikusa még tavaly decemberben fordult a hatóságokhoz a főleg a fideszes Rogán Antal polgármestersége alá tehető botrányos ingatlaneladások miatt. A feljelentésben egy rendszert modellezett, amellyel az önkormányzat jelentősen áron alul, a kerület által biztosított 30 százalékos kedvezménnyel adott el ingatlanokat az azokat bérlőknek, holott a bérlők csak 1-2 hónappal korábban vették ki azokat ingatlanokat, így a kedvezmény sem járt volna. Juhász feljelentése szerint a bérlőket maga az önkormányzat választotta ki. Feljelentése a Legfőbb Ügyészséget, a BRFK-t is megjárta, ám a nyomozás indítását februárban végül a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) utasította el. Az NNI azért nem akart nyomozni, mert például a Károly krt. 26. alatti ingatlanhoz „pályáztatást követően, a legkedvezőbb ajánlatot tevő” Classic Immo Kft. juthatott hozzá, holott egy önkormányzati rendeletből is kiderül, hogy nem volt pályáztatás az ingatlan esetében, így nem is adhatott legkedvezőbb ajánlatot egy cég sem. (Ezért az indoklásért is, múlt héten Juhász közokirat-hamisítás miatt feljelentést tett.)

Ezt az NNI-határozatot helyezte most hatályon kívül a Fővárosi Főügyészség Nyomozás Felügyeleti és Vádelőkészítési Osztálya – amely ugyan elutasította Juhász panaszát – , mégis „hivatalból” rendelt el nyomozást. A nyomozás határidejének június 30-át jelölték ki.

B.L.N

forrás:népszava online.hu

Leave a Reply 129 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: