< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Tapolca után: indiszponált parlament

| Mobile | RSS

Tapolca után: indiszponált parlament

2015. április 14. | hozzászólás | Közélet

Tapolca után: indiszponált parlament

 

 

De hová tűnt Rogán Antal? A Jobbik nem is náci, csak néppárt. “Quaestorkormány” és “elmúltnyolcév”. Kivándorló magyarok, de Romániában sokkal rosszabb. No meg, a hálás kereszténydemokrata – ha csak eddig olvassa, máris mindent tud a parlamentről.A tapocai jobbikos győzelem után ült össze a parlament – a szokásoknak megfelelően napirend előtti semmit mondással kezdték a munkát a képviselők. Az LMP-s Szél Bernadett azt vetette a kormány szemére, hogy semmit nem tesz az egyre növekvő kivándorlási hullám és a dolgozói szegénység ellen. Czomba Sándor államtitkár válasza: Magyarországon minden szipi-szuper, mert Romániában még rosszabb a helyzet. Aki nem hiszi, annak “elmúltnyolcév” – merthogy 2006-ban kezdődött a kivándorlás, mindenről a szocik tehetnek.
Ám Tóth Bertalan, MSZP-s képviselő másként gondolta mindezt. Szerinte bizony brókerkormány ül az emberek nyakán, aki inkább a saját pénzét menti, mintsem a keményen dolgozó kisemberekét. A minisztériumok megmenekültek, de ki is ürítették a kasszát. Ezért aztán – miközben mindenkit kárpótolni kell – ki kell mondani a kormány, Orbán Viktor és a jegybankelnök Matolcsy György felelősségét is.

 

Ugyan-ugyan – így L. Simon államtitkár. Akit itt felelősség terhel, az csak és kizárólag az “elmúlnyolcév”. Mindennek az oka a Gyurcsány-kormány, no és kicsit Bajna Gordon. A mai kormány mindezt csak örökölte, de rendet tesz ám! A két felszólalásban körülbelül ugyan annyi volt a csúsztatás és a félrebeszélés, úgyhogy döntetlenre kihozni, nem tűnik igazságtalannak – csak a közvélemény és az adófizetők fáznak rá az ügyre.Vona Gábor az egyetlen, aki megemlékszik a vasárnapi választásról – kellő szerénységgel. Arra inti a szocikat és a Fideszt, hogy hagyják már abba pártja “nácizását”. Előfordulnak ugyan vadhajtások a Jobbikban is – elég a képviselő egyéni Facebook-profilját megnézni, ömlik róla a primitív rasszizmus – de ennek az oka az, hogy ez egy néppárt – amiben ezer virág pompázik. Vona majd tesz róla – ha jónak látja.

A Fidesz frakció ökle, frappáns válaszairól méltán híres, keményen dolgozó kisember Rogán Antal ma a jelek szerint szabadnapot vett ki a kemény munkából: Kósa Lajos helyettesítette napirend előtt. Az indiszponált, szövegét rendszeresen elfelejtő Kósa azt sulykolta: nem történt semmi különös tegnap, a kormány a helyén van, foglalkozzunk immár a fontos dolgokkal. Ezt már válaszra sem méltatta saját kormánya.

Aki pedig kíváncsi a vágatlan, rendezői változatra is a mai ülésről, az bónuszként megkaphatja, amint az KDNP-s politikus éppen végtelenül hálás Orbán Viktornak és Lázár Jánosnak. Az öt perces laidációt L. Simon fogadta – kellő szerénységgel.

forrás:stop.hu
Leave a Reply 221 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: