< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Repülőgépének motorhibája miatt lemondták a szerb elnök vatikáni látogatását

| Mobile | RSS

Repülőgépének motorhibája miatt lemondták a szerb elnök vatikáni látogatását

2015. április 17. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Repülőgépének motorhibája miatt lemondták a szerb elnök vatikáni látogatását

Lemondták Tomislav Nikolic szerb köztársasági elnök péntekre tervezett vatikáni látogatását, mert az államfőt szállító repülőgépnek motorhiba miatt vissza kellett fordulnia.

A szerb sajtó információi szerint a kormány Falcon típusú repülőgépe nem sokkal a felszállás után, az Adriai-tenger felett hibásodott meg, ezért vissza kellett fordulnia Belgrádba.

Az elnök sajtóirodájának közlése szerint tájékoztatták Ferenc pápát az utazás lemondásának körülményeiről, Tomislav Nikolic pedig reményét fejezte ki, hogy rövid időn belül sikerül új találkozót szervezni.

Az államfő a vatikáni látogatás előtt megbeszéléseket folytatott Irinej szerb pátriárkával a szerb ortodox egyház és a Vatikán közös érdekeiről, a megbeszélések eredményeit pedig Ferenc pápának is továbbította volna.

A szerb kormánynak két gépe van, mindkettővel voltak már problémák az utóbbi években. A most meghibásodott Falcont 1981-ben gyártották.

A szerb államfő 2013-ban járt a Vatikánban, amikor részt vett Ferenc pápa beiktatásán.

forrás:stop.hu

Leave a Reply 166 megnézve, 1 alkalommal mai nap |