< Böngészés > Főoldal / Sport / Blog article: A legjobb négy közé jutott a Veszprém

| Mobile | RSS

A legjobb négy közé jutott a Veszprém

2015. április 20. | hozzászólás | Sport

A legjobb négy közé jutott a Veszprém

A Veszprém bejutott a férfi kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjébe, mivel a múlt heti döntetlen után a vasárnapi hazai visszavágón legyőzte a Paris Saint-Germain együttesét. A Mol-Pick Szeged viszont nem bírt a Kiellel, így csak egy magyar csapat lesz a legjobb négyben.

A múlt heti meccs nagy részében remekül játszó, ám a gyengébb hajrá miatt csak 24-24-es döntetlent elérő magyar bajnok kicsit feszülten kezdte a visszavágót. A vendégek már 3-1-re is vezettek, de Nagy Lászlóék gyorsan rendezték soraikat, és sorozatban négy gólt szerezve, a 10. percben már két találatnyi előnyük volt. A PSG azonban tartotta magát, Nagy kiállítását kihasználva 6-6-ra egyenlített, majd a hazaiak hirtelen lendületbe jöttek, és négy góllal megléptek. A szakasz hajrájában beállt a négy-öt gólos különbség a két együttes között. Carlos Ortega csapata nagyon jól kézilabdázott, Mikler kiválóan védett, a szünet négygólos veszprémi előnynél kezdődött (16-12).
Nem tudták megszorítani

A második félidőt is koncentráltan kezdte a magyar csapat, így hiába igyekezett a PSG, nem találta ellenfele védekezésének és támadásainak ellenszerét. A különbség folyamatosan nőtt, a 45. percben hét-, majd kevéssel később már nyolcgólnyi volt.

A hajrában kicsit könnyelművé vált a magyar csapat, a bírók is több kiállítást ítéltek ellene, a vendégek azonban négy gólnál nem tudtak közelebb kerülni hozzá. A veszprémiek végül hatgólos sikerrel biztosították helyüket a Final Fourban, ahova korábban a Barcelona és a Kielce jutott be.
Hansen kevés volt

A vendégeknél Mikkel Hansen volt az egyetlen, aki átütően játszott. A dán irányító a második félidőben gyakorlatilag egyedül vitte hátán a csapatát, a párizsiak 28 találatából 15-öt szerzett, ám ez is kevés volt klubja sikeréhez.

A Veszprém egymás után másodszor jutott be a legrangosabb kupasorozat négyes döntőjébe – tavaly negyedik lett –, melyet idén május 30-án és 31-én rendeznek Kölnben.

Eredmény, negyeddöntő, visszavágó:
MKB-MVM Veszprém – PSG (francia) 34-28 (16-12)
Továbbjutott: a Veszprém, 58-52-es összesítéssel.

További eredmény:
Kielce (lengyel) – Vardar Szkopje (macedón) 33-31 (16-14)
Továbbjutott: a Kielce, kettős győzelemmel, 55-51-es összesítéssel.

Szombaton játszották:
Barcelona (spanyol) – Croatia Zagreb (horvát) 43-21 (23-10)
Továbbjutott: Barcelona, kettős győzelemmel, 68-44-es összesítéssel.
A Szegednek nem sikerült a csoda

Nem jutott be a férfi kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjébe a Szeged, mivel a Kiel elleni negyeddöntős párharcának visszavágóján 31-23-ra kikapott.

A magyar csapat az első mérkőzésen két góllal, 31-29-re nyert, vagyis előnye nem volt elég a Final Fourhoz.

forrás:mno.hu

Leave a Reply 184 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: