< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Reuters: Orbánt cserbenhagyta a politikai ösztöne

| Mobile | RSS

Reuters: Orbánt cserbenhagyta a politikai ösztöne

2015. április 20. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Reuters: Orbánt cserbenhagyta a politikai ösztöne

Hiába kapott erőre a magyar gazdaság, az emberek ennek hatásait nem érzik, ezért Orbán Viktor és a Fidesz egyre népszerűtlenebb – írja belpolitikai elemzésében a Reuters. A cikk szerint a Fidesz bukdácsolását – amit csak fokoz a Simicska Lajossal szembeni nyílt háború -, a Jobbik használja ki.

Orbán Viktor és kormánya népszerűtlenségéről írt a Reuters vasárnap a “A gazdasági fellendülés nem növeli Orbán népszerűségét” című cikkében. Bár a magyar miniszterelnök a legszebb óráit élhetné, inkább a legsötétebb idők köszöntenek rá – idézte az írást a hvg.hu.
Erősödő gazdaság, gyengülő Fidesz

A befektetők ismét Magyarország felé fordultak és – rácáfolva a korábbi hangokra – Orbán Viktor sem pusztítja el a gazdaságot, mégis egyre népszerűtlenebb a miniszterelnök – olvasható a cikkben, amely azért megjegyzi: csak a szektorális különadókkal sikerült 3 százalék alá szorítani a költségvetési hiányt.
A pártok támogatottsága 2015 márciusában | Create infographics

A Reuters hivatkozik az Origón is idézett márciusi Ipsos-kutatásra, miszeerint bár 21 százalékkal még mindig a Fidesz vezeti a politikai mezőnyt, a Jobbik 18 százalékkal ott liheg a sarkában. Azóta ráadásul a radikális párt egy egyéni mandátumot is elnyert a kormánypárttól – utalnak a tapolcai választásra.
Az urizálást érzik, nem a fellendülést

Mindez “keserűen ironikus” annak a jobboldali vezetőnek, aki az elmúlt években azzal a felkiáltással vívta a gazdasági csatákat, hogy meg akarja adni a magyaroknak azt a jólétet, amit érdemelnek – jegyezte meg Orbánról a cikk. Hozzátették: az utca embere nem érzi, hogy prosperál a gazdaság.

Orbán Viktorra a legsötétebb idők köszönthetnek – írja a Reuters
Fotó: Polyák Attila – Origo

A Reuters tudósítója azt tapasztalta, hogy az emberek inkább azt látják: egy uralkodó elit mindent a saját érdekei szolgálatába állít. A cikk emlékeztet a Fideszben elharapózott urizálásra, és az internetadó azóta elejtett tervére is. Mintha Orbánt cserbenhagyta volna politikai ösztöne – írja a Reuters.
A Jobbik kihasználja a helyzetet

A Fidesz bukdácsolását, amelyet a Simicska Lajossal folytatott nyílt háború is fokoz, a Jobbik használja ki. Az antiszemitának és rasszistának tartott párt mindent elkövet, hogy levetkőzze ezt az imázst, és hiteles jobboldali euroszkeptikus pártként jelenjen meg a választók előtt – olvasható a Reuters cikkében.

forrás:propeller.hu

Leave a Reply 203 megnézve, 1 alkalommal mai nap |