< Böngészés > Főoldal / Kultúra / Blog article: Felsőoktatási államtitkár: A kormány nyitott a tárgyalásra a szakokról

| Mobile | RSS

Felsőoktatási államtitkár: A kormány nyitott a tárgyalásra a szakokról

2015. április 21. | hozzászólás | Kultúra

Felsőoktatási államtitkár: A kormány nyitott a tárgyalásra a szakokról

Palkovics László a Népszabadságnak arról beszélt, egyelőre csak egy tervezet az, amely megszüntetné a társadalomtudományi és nemzetközi alapszakokat.

Nem szűnnek meg a kommunikáció szakok, a nemzetközi és társadalomtudományi alapszakok ügyében pedig nyitott a kormány a tárgyalásra – mondta a Népszabadságnak a felsőoktatási államtitkár.

A lap keddi számában Palkovics László elmondta, a képzéseket szabályozó, tíz évvel ezelőtti rendelet felülvizsgálata kezdődött meg, de nem igaz az, hogy az összes kommunikáció szak megszűnik. Viszont meg kell nézni, hogy valóban ennyi helyen és ilyen számban kell-e kommunikációs képzést folytatni – mondta. Hozzátette: csak a szak struktúráját alakítják át úgy, hogy a hallgatók is tudják, hol, mit lehet tanulni.

A társadalomtudományi és nemzetközi alapszakok megszűnésével kapcsolatban Palkovics László azt mondta, ez egy tervezet, nyitottak a tárgyalásokra.

A felsőoktatási szakstruktúra átalakításáról a Felsőoktatási Kerekasztal is kedden fog tárgyalni.

Az államtitkárság még múlt pénteken közölte, hogy elkészült az új felsőoktatási szakjegyzék tervezete. Hétfő este az ELTE Társadalomtudományi Karán egy fórummal tiltakoztak az új felsőoktatási szakjegyzék ellen, amely szerint többek között megszűnnének a társadalomtudományi alapszakok. A tiltakozó tanárok és diákok átvonultak a BME-re, majd a Corvinus Egyetemre, végül az Emmihez.
forrás:hvg.hu

Leave a Reply 241 megnézve, 2 alkalommal mai nap |
Tags: