< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Kövért látná szívesen Orbán posztján Illés Zoltán

| Mobile | RSS

Kövért látná szívesen Orbán posztján Illés Zoltán

2015. április 21. | hozzászólás | Közélet

Kövért látná szívesen Orbán posztján Illés Zoltán

A “passzátszelet mindeképp Orbán fújja”, de ha nem mond le pozíciói valamelyikéről, a kormánypárt tovább erodálódik – így látja ezt Illés Zoltán fideszes politikus, aki Kövér Lászlót, “a legkisebb közös többszöröst” tudja elképzelni a miniszterelnöki vagy a pártelnöki székben.

Kövér László a legkisebb közös többszörös a Fideszben, sokan benne hisznek és bíznak, ő átvehetné Orbán Viktortól a pártelnöki vagy a miniszterelnöki pozíciót – mondta Illés Zoltán fideszes volt államtitkár szerda este az ATV Egyenes beszéd című műsorában. (A beszélgetés belpolitikai része 10:40-nél kezdődik az ATV videóján.)

Illés Zoltán, aki az utóbbi időben gyakran kritizálja a kormányt és intézkedéseit, már februárban is tett egy hasonló nyilatkozatot, de akkor még csak a Fidesz pártelnöki posztjával hozta összefüggésbe Kövér László házelnököt.

A mostani beszélgetésben “belső ellenzékiként” jellemezte magát a párton belül. Illés szerint ő azokat a fideszes értékeket képviseli, amelyek kétszer is nagyarányú győzelemhez juttatták a pártot. Most viszont olyan dolgok történhetnek, amelyek megroppanthatják a kormánypárt gerincét – fogalmazott. A “síbolással”, “pénzmániával” nem lehet továbblépni, mert ez vezette bukáshoz a szocialistákat is, helyette ismét értékorientáltan kellene politizálni.

A Fideszen belül “senki sem bolond, még ebben a körben sem” – válaszolta Illés Zoltán arra a kérdésre, hogy mekkora az elégedetlenség a pártban. Nem a kormánynak van pártja, hanem a pártnak van kormánya – fogalmazott.

Fotó: YouTube

Orbán Viktor ebben a történetben megkerülhetetlen, és ha nem mond le két posztja valamelyikéről, a párt tovább erodálódik a volt államtitkár szerint. Még ha Kövér László át is veszi tőle a kormányfői vagy a pártelnöki pozíciót, “a passzátszelet mindenképpen Orbán fújja” – mondta Illés Zoltán.
forrás:hvg.hu

Leave a Reply 213 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: