< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Az uniós bűnlajstrom rendszerhibát jelez

| Mobile | RSS

Az uniós bűnlajstrom rendszerhibát jelez

2015. április 23. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Az uniós bűnlajstrom rendszerhibát jelez

Meglepő nevek szerepelnek az uniós ellenőrzésen fennakadt, 19 céget tartalmazó listán. Az Európai Bizottság (EB) a 2007–2013-as ciklus gazdaságfejlesztési operatív programjának (GOP) ellenőrzése során a 43 ezer fejlesztés közül 53 projektet vizsgált meg szúrópróbaszerűen, és számos súlyos szabálytalanságra bukkant.
hirdetés

Az érintett cégek között szerepel például a CBA Informatikai és Befektetési Tanácsadó Kft.-nek nyújtott támogatás, valamint több olyan cég, amely Matyi Dezső vállalkozó érdekeltségébe köthető: az Alexandra kiadó, az Európa Könyvkiadó, illetve a borok forgalmazásával foglalkozó Új Hordó Kereskedelmi Kft., a Szabolcsi Halászati Kft., a Henkel Magyarország Termelési és Kereskedelmi kft., vagy a Malév Air Tours Idegenforgalmi és Szolgáltató Kft., valamint az Orbán Viktor fogorvosának, Bátorfi Bélának elhíresült cége, a Magyar Fogászati Turizmus Szervező Kft. – tudta meg a Világgazdaság.

A Magyar Nemzet birtokába is eljutott egy dokumentum, e szerint a bizottság arra is felhívta a figyelmet, hogy ezek a szabálytalanságok a magyar ellenőrző szerveken átmentek, azaz súlyos hiányosságok vannak a magyar irányítási és ellenőrző rendszerben is.

A 19 magyar pályázattal kapcsolatban talált „jelentős rendszerszintű hiányosságok” – a pályázatok odaítélésének módja és túlárazások – miatt az EB felfüggesztette a Magyarországnak még át nem utalt támogatások kifizetését, mintegy 160 milliárd forintot.

Az Átlátszó a Széchenyi2020 új uniós pályázatok hirdetéseinek járt utána. A tényfeltáró lap kiderítette, hogy majd’ 900 millió forintot költenek a jelenleg futó kampányra, ám a pénzelosztás igencsak irányított. A közmédia, a TV2, az Origo, Index és a Simicska Lajoshoz köthető médiumok (Hírtv, Magyar Nemzet, Class FM) nagyot szakítanak, míg az RTL Klubnak és a baloldali média, az ATV, a Klubrádió, a Népszabadság és lapunk, a Népszava egy fillért sem kap.

forrás:népszava online.hu

Leave a Reply 124 megnézve, 1 alkalommal mai nap |