< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: A DK okirathamisítás miatt feljelenti Matolcsyt

| Mobile | RSS

A DK okirathamisítás miatt feljelenti Matolcsyt

2015. április 24. | hozzászólás | Fecsegő hírek

A DK okirathamisítás miatt feljelenti Matolcsyt

Az utóbbi napokban újra a figyelem középpontjába került az MNB és Matolcsy György, ugyanis a jegybankelnök és Gerhardt Ferenc alelnök egyaránt, havi szinten milliós összegeket hagytak ki a vagyonnyilatkozataikból – írja a szerkesztőségünknek eljuttatott közleményében a Demokratikus Koalíció.

A DK szerint az unortodox gazdaságpolitika magyarországi helytartójának persze nem ez az első nagy közfelháborodást kiváltó cselekedete. Emlékezetes, hogy tavaly nyáron Tiszaroffon vásárolt luxuskastélyt, majd ezután nem sokkal magasan a valós ár fölött -45 millió euróért- vette meg az Eiffel Palace nevű luxusingatlant is. A jéghegy csúcsa természetesen a 100 milliós közpénzből megvalósuló plágiumgyanús „csodazongora” volt – emlékeztet a közlemény.

A DK ezen kívül felhívja a figyelmet, hogy míg az MNB ezen üzletek lebonyolításával volt elfoglalva, addig az általa felügyelt brókercégek 250 milliárdnyi magánvagyont loptak el, elkövetve az évszázad legnagyobb brókerbotrányát és kisemmizve több tízezer kisbefektetőt.

A jelenlegi botrány tanúsága szerint a Matolcsy által 250 milliárd forintból kitömött alapítványok szerepet játszhattak az MNB vezetőinek személyes jövedelmének részbeni eltitkolásában.

A Demokratikus Koalíció valótlan vagyonnyilatkozataik miatt feljelenti Matolcsy György elnököt és Gerbhardt Ferenc alelnököt okirathamisítás alapos gyanújával.
forrás:168óra.hu

Leave a Reply 109 megnézve, 1 alkalommal mai nap |