< Böngészés > Főoldal / Kultúra / Blog article: BTF A Csínom Palkót mutatják be a Budapesti Operettszínházban

| Mobile | RSS

BTF A Csínom Palkót mutatják be a Budapesti Operettszínházban

2015. április 24. | hozzászólás | Kultúra

BTF
A Csínom Palkót mutatják be a Budapesti Operettszínházban

Farkas Ferenc Csínom Palkó című daljátékát mutatja be a Budapesti Operettszínház a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében pénteken.

A színház a Csínom Palkó újragondolt, felfrissített változatát tűzi műsorra, amely egy színházi összpróba kerettörténetébe ágyazva mutatja be az eredeti művet.

Kerényi Miklós Gábor rendezésében új lendületet kap ez a ritkán játszott magyar mű, a színpadon a műfaj nagy egyéniségei együtt lépnek fel ígéretes tehetségekkel.


Mint a színház MTI-hez eljuttatott közleményében áll, a darabban először látható egy színpadon Oszvald Marika, Lehoczky Zsuzsa és Kállay Bori. Mellettük a színház fiatal generációjának képviseletében Kerényi Miklós Máté, Gömöri András Máté, Dancs Annamari és Lévai Enikő bizonyíthat a főbb szerepekben.

Mint írják, a történetet Lőrinczy Attila keretjátéka teszi izgalmassá: eszerint fiatal művészek idősebb művésztársaikkal arra szövetkeznek, hogy bemutatják a Csínom Palkó című darabot egy uniós pályázat keretében Brüsszelben.

A készülő előadás utolsó összpróbáinak egyikén járunk. Huszonöt táncos, negyven közreműködő és egy szimfonikus zenekar a színpadon. Miközben a darab történelmünkről és magyarság-felfogásunkról beszél, több társadalmi, emberi és színházi probléma, konfliktus is felszínre kerül. Szórakoztató, látványos, komoly gondolatokat is felvető produkció készül Román Sándor koreográfiájával – olvasható az ajánlóban.

A produkció díszletét Gyartmathy Ágnes, a jelmezt Horváth Kata készíti. Az előadás zenei vezetője Somogyi-Tóth Dániel.

A bemutató előtt az emeleti nézőtéri büfében Lőrinczy György főigazgató és Farkas András, a daljáték szerzőjének fia megnyitja azt az emlékkiállítást, amelyet Farkas Ferenc (1905-2000) kétszeres Kossuth-díjas zeneszerző tiszteletére készített a Budapesti Operettszínház.
forrás:ma.hu

Leave a Reply 362 megnézve, 2 alkalommal mai nap |
Tags: