< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Miért akar Orbán szélsőségesebb lenni a Jobbiknál?

| Mobile | RSS

Miért akar Orbán szélsőségesebb lenni a Jobbiknál?

2015. április 26. | hozzászólás | Közélet

Miért akar Orbán szélsőségesebb lenni a Jobbiknál?

Miért kezdett durva gyűlöletkampányba a bevándorlással kapcsolatos ügyek kapcsán Orbán Viktor? – erre keresi a választ új jegyzetében a Nyugati fény blog.

Orbán Viktor pénteki rádióinterjújában turbófokozatra kapcsolta a bevándorló-ellenességet, melyet a Charlie Hebdo-merénylet óta pörget a kormány.

A miniszterelnök jéghideg politikai számításból nettó náci beszédmódra váltott – írja a blog szerkesztője.

“Kipécézi a társadalom egy számára ellenszenves csoportját, és mint egy harci kutya: tépi, harapja, egy másodpercig le nem száll róla.”

Orbán úgy kalkulál – véli az elemző –, hogy a menekültek ellen generált gyűlöletkampánya termékeny talajra hullik a többségében idegenellenes magyar társadalomban, ő pedig két legyet üthet egy csapásra.

1.) Kifoghatja a szelet a Jobbik vitorlájából, amelynek erősödése egyre jobban aggasztja.

2.) Elterelheti a figyelmet az égig érő kormányzati korrupcióról.

“Ide jutottunk 2015-re: miközben a Jobbik egy középen álló, szerethető néppártként igyekszik eladni magát a laikus választók előtt, addig a Fidesz a legaljasabb zsigeri ösztönökre apellálva jobbikabb akar lenni a Jobbiknál. Az a Fidesz, amelyik máskor keresztény értékekről papol, most a legaljasabb módon tagadná meg a minimális segítséget is a legkiszolgáltatottabb embertársaitól.”

A blog “a magyar nép békét óhajtó többsége nevében” azt követeli, hogy Orbán álljon le a náci beszéddel:

“Lehet, hogy te a keleti diktatúrákban érzed otthon magad, de mi egy toleráns és humánus Európában szeretnénk élni, amelyik segítséget nyújt az üldözötteknek.”

forrás:propeller.hu

Leave a Reply 254 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: