< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Célpont a Vatikán?/// Cibler le Vatican?

| Mobile | RSS

Célpont a Vatikán?/// Cibler le Vatican?

2015. április 26. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Célpont a Vatikán?

Mise a Szent Péter-székesegyházban FOTÓ: EUROPRESS/GETTY IMAGES/FRANCO ORIGLIA

Terrorcsoportot lepleztek le Olaszországban, az al-Kaidához kapcsolódó szélsőségesek 2010-ben a Vatikán ellen is támadást terveztek.

Nagyszabású antiterrorista hadműveletet hajtottak végre Olaszországban. Kilenc embert letartóztatott, legalább húsz elfogatási parancsot adott ki pénteken az olasz rendőrség, razziákat hajtottak végre Szardínia szigetén és több helyen Olaszország-szerte. Illegális bevándorlók megfigyelésével kezdődött a nyomozás még 2009-ben. Hat éve követték nyomon a csoport tagjainak tevékenységét. A gyanúsítottak közül kettő a néhai al-Kaida-fővezér, Oszama bin-Laden testőrségéhez tartozott.

Mauro Mura ügyész tegnap sajtóértekezleten ismertette a részleteket Szardínia szigetén, Cagliariban. A nyomozás során lehallgatták a feltételezett terroristákat, s ennek alapján állítják, hogy 2010 márciusában a pápai állam elleni terrortámadás tervét fontolgatták. A Vatikán elleni merényletre végül nem került sor, a hatóságoknak tudomásuk volt róla, hogy egy öngyilkos merénylő érkezett Rómába, de távozott is az olasz fővárosból. Mario Carta rendőrfőnök az AP hírügynökségnek úgy nyilatkozott, erős a gyanú, hogy a Vatikán lett volna a célkeresztben, konkrét bizonyítékaik azonban nincsenek.

A Szentszék nem tulajdonít nagyobb jelentőséget a leleplezésnek. Federico Lombardi vatikáni szóvivő közleményt adott ki, amelyben leszögezi, a jelek szerint egy 2010-es hipotézisről van szó, amely végül nem következett be. “Jelenleg ennek nincs relevanciája, s nincs különösebb ok az aggodalomra” – hangsúlyozta a szentszék közleménye.

Rendőrségi bejelentés szerint az elfogottak Pakisztánból és Afganisztánból érkeztek Olaszországba. Legalább kettejüket azzal gyanúsítják, hogy 2009 októberében részt vettek Pakisztánban, a peshavari piac elleni terrortámadás végrehajtásában. A robbantásban száz ember életét veszítette, több mint kétszázan megsebesültek. A merényletet Olaszországból szervezték és finanszírozták. Terveket szőttek a pakisztáni kormány megdöntésére. A terrorcsoport részt vett az embercsempészetben is. A csoportnak voltak fegyverei, embereket toboroztak afganisztáni és pakisztáni merényletekre, s az illetők az akciók után visszatértek Olaszországba. Az összeesküvés központja a szardíniai Olbiában volt.

Angelino Alfano olasz belügyminiszter szerint rendkívül fontos műveletről van szó, s nem csupán egy embercsempész-hálózatot sikerült leleplezni, hanem egy sor illetőt is, akik együttműködtek a terroristákkal.
forrás:népszava onlinbe.hu

Cibler le Vatican?

Messe dans la cathédrale Saint-Pierre PHOTO: EURO de PRESS / GETTY IMAGES / FRANCO Origlio

Terreur Groupe a dévoilé en Italie liée aux extrémistes d’Al-Qaïda attaques en 2010 contre le Vatican prévu.

Opérations militaires anti-terroristes de grande envergure réalisées en Italie. Neuf personnes ont été arrêtées, au moins vingt d’un mandat émis vendredi par la police italienne raids effectués sur l’île de la Sardaigne et à plusieurs endroits dans toute l’Italie. Suivi des immigrés clandestins a commencé l’enquête en 2009. Ont été suivis pendant six ans, les activités du groupe. Deux des suspects appartenaient à la garde du corps de la fin du chef d’Al-Qaïda Oussama ben Laden pour.

Mauro Mura procureur hier lors d’une conférence de presse présentant les détails de l’île de Sardaigne, Cagliari. Taraudé les terroristes présumés au cours de l’enquête, et cette demande sur la base que dans Mars 2010 attaques terroristes sur le plan de l’Etat pontifical envisagées. L’assassinat a eu lieu au Vatican a finalement fait, ce sont les autorités, conscientes qu’un kamikaze est arrivé à Rome, mais il a quitté la capitale italienne. Le chef de police Mario Carta, l’agence de nouvelles AP dit, une forte suspicion que le Vatican aurait été sous le feu, mais aucune preuve concrète.

Le Saint-Siège ne attache pas plus d’importance à l’inauguration. Federico Lombardi, porte-parole du Vatican a publié une déclaration dans laquelle les Etats semblent avoir un mot hypothèse 2010, qui n’a finalement pas eu lieu. “À l’heure actuelle ce ne est pas pertinent, et il n’y a pas de raison particulière de préoccupation” – a souligné le Saint-Siège Communication.

Selon l’annonce de la police elfogottak Pakistan et l’Afghanistan sont arrivés en Italie. Au moins deux d’entre eux est soupçonné d’avoir été impliqué dans le Pakistan en Octobre 2009, les attaques terroristes sur la mise en œuvre de peshavari de marché. Les explosions des centaines de personnes ont perdu la vie, plus de deux cents blessés. L’attaque a été organisé et financé par l’Italie. Vélin prévoit de renverser le gouvernement pakistanais. Le groupe terroriste est également impliqué dans la contrebande. Le groupe avait une arme, les gens recrutés attentats en Afghanistan et au Pakistan, et retournés respectif à l’Italie après l’action. La conspiration était le centre d’Olbia en Sardaigne.

Ministre de l’Intérieur italien Angelino Alfano que ce est une opération extrêmement importante, non seulement un réseau de traite des êtres humains pourrait permettre de découvrir, mais une série de personne est qui a collaboré avec les terroristes.
Source: référendum onlinbe.hu

Leave a Reply 140 megnézve, 1 alkalommal mai nap |