< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Programajánló Mentőkutyás bemutatót tartanak Szentendrén

| Mobile | RSS

Programajánló Mentőkutyás bemutatót tartanak Szentendrén

2015. április 26. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Programajánló
Mentőkutyás bemutatót tartanak Szentendrén

Mentőkutyás gyakorlatot tartanak vasárnap Szentendrén, amellyel azt mutatják be, hogyan kutatják a túlélőket az állatok egy lezuhant repülőgép roncsai között.

A bemutatót a mentőkutyák világnapja alkalmából rendezik – tudatta a Pest megyei Kutató-Mentő Szolgálat az MTI-vel.

A közlés szerint a gyakorlattal bemutatnak egy elképzelt esetet, amikor egy lakóépületre zuhant utasszállító repülőgép roncsai közt a mentőkutyák a tűzoltók – ez esetben a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltó egységei – segítségére sietnek a túlélők felkutatásában.

Hozzátették: nem véletlen a bemutató témaválasztása, hiszen az elmúlt években több repülőgép-katasztrófánál is szükség volt a mentőkutyák szimatára.

Mint írták, a magyar mentőkutyák évente több száz esetben hozzájárulnak az eltűnt, romok alatt rekedt emberek felkutatásához, és sokszor a rendőrség munkáját is megkönnyítik egy-egy bűnügyben.

Közölték: a bemutatón részt vesz a világ legjobb mentőkutyái közé néhány napja beválasztott Drazsé, a nyolcéves fekete labrador retri és Aqua, a csapatvilágbajnok belga juhászkutya.

A mentőkutyák világnapját a Nemzetközi Mentőkutyás Szövetség kezdeményezésére 2008 óta április utolsó vasárnapján tartják. A szövetség mintegy 40 ország, köztük Magyarország több mint száz mentőkutyás egységét tömöríti. A mentőkutyák jelenleg is nélkülözhetetlenek katasztrófahelyzetekben vagy eltűnt emberek keresésekor, hiszen a négylábúak szaglása 200 ezerszer jobb az emberénél.
forrás:ma.hu

Leave a Reply 180 megnézve, 1 alkalommal mai nap |