< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Lesújtó helyen szerepel Magyarország a boldogsági ranglistán

| Mobile | RSS

Lesújtó helyen szerepel Magyarország a boldogsági ranglistán

2015. április 27. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Lesújtó helyen szerepel Magyarország a boldogsági ranglistán

Magyarország a világon csak a 104. állam, ha azt nézzük, hogy mennyire érzi magát boldognak a lakossága, ami azt jelenti, hogy Európából csupán Bulgária és a háború sújtotta Ukrajna van mögöttünk. Ez derül ki a Columbia Egyetem által készített 150 oldalas, a világ országainak jólétét és boldogságát vizsgáló World Happiness Report 2015 című jelentésből.

A rangsort az ENSZ felkérésére állította össze a Columbia Egyetem kutatóintézete, olyan tényezők figyelembevételével, mint az egy főre jutó bruttó nemzeti termék, a társadalmi juttatások nagysága.

A dokumentum azt is vizsgálja, hogy a lakosság várhatóan hány évet él egészségben, mekkora a korrupció észlelt szintje, és hogy az emberek mennyire szabadon dönthetnek a saját életükről.

Az összesített listát Svájc vezeti, a második helyen Izland áll, míg a korábbi első helyezett Dánia ezúttal a harmadik helyre csúszott vissza.

Az európai regionális hatalomnak számító Németország 26. a listán.

Térségünkből a csehek a 31., a szlovákok a 45., a szlovénok az 55., a lengyelek pedig a 60. helyen végeztek a vizsgált csaknem 160 állam közül. A sereghajtó: Szíria, Burundi és Togo.
forrás:168óra.hu

Leave a Reply 211 megnézve, 1 alkalommal mai nap |